Lebron na čelu liste sportista koji najviše zarađuju, Novak ni među 100

0
EPA
Lebron Džejms

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms najviše je zaradio od svih sportista na svetu u poslednjih godinu dana.

Uprkos tome što se Lejkersi nisu ni plasirali u plej-of NBA lige, “Kralj” je zaradio 127 miliona dolara kada se spoje plata i zarada van terena, prema istraživanju kompanije “Sportico”. Zanimljivo je to da je Džejms prošle godine bio peti na listi.

Sto najplaćenijih sportista bave se sa deset različitih sportova i ukupno su zaradili 4,5 milijarde dolara u poslednjih 12 meseci, šest odsto više nego top 100 prošle godine.

Federer ispred Đokovića

Posle Džejmsa, slede tri fudbalske zvezde – Lionel Mesi (122 miliona dolara), Kristijano Ronaldo (115 miliona) i Nejmar (103 miliona), a peti je bokser Saul Kanelo Alvarez (89 miliona).

Zanimljivo, na osmoj poziciji je teniser Rodžer Federer, koji skoro da i nije igrao u prethodnih godinu dana, ali je zaradio 85 miliona dolara od sponzora.

Šesti je Stef Kari košarkaš Golden Stejta, sedmi Kevin Durent član NBA tima Bruklin, deveti je još jedan košarkaš Džejms Harden iz Filadelfije, a deseti je golfer Tajger Vuds.

Na listi od 100 nema najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, a prošle godine je prvi bio MMA borac Konor Mekgregor koji je sada pao na 22. mesto sa 52 miliona dolara.

Od sportista sa prostora bivše Jugoslavije na listi se nalazi košarkaš Denvera Nikola Jokić koji je na 98. mestu sa zaradom od 29.9 miliona.

Među 100 najplaćenijih ima 36 košarkaša, 25 igrača NFL, 13 fudbalera, 12 igrača bejzbola, troje tenisera – uz Federera, Naomi Osaka na 20. poziciji i Serena Vilijams na 52.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here