Lebron uništio Denver i odveo Lejkerse u prvo finale posle deset godina! (FOTO,VIDEO)

0
EPA-EFE/Erik S. Lesser

Košarkaši Denver Nagetsa završili su učešće u ovogodišnjem plej-ofu posle poraza od Los Anđeles Lejkersa rezultatom 117:107.

Lejkersi su odneli pobedu u seriji finala Zapada sa 4-1 i plasiralo se u svoje prvo veliko finale NBA lige posle deset godina.

Denver i Nikola Jokić su dva puta zaredom uspeli da nadoknade zaostatak od 3-1, ali ovog puta nisu iako su uspeli da se vrate posle zaostatka od 16 poena.

Lejkersi će u velikom finalu igrati ili protiv Bostona ili protiv Majamija (Hit trenutno vodi 3-2).

Ovu utakmicu je obeležila još jedna partija Nikole Jokića u kojoj je imao problem sa faulovima maltene od prvih minuta i na kraju završio sa limitiranom minutažom i pet ličnih grešaka.

Jokić je odigrao samo 30 minuta baš zato što ga je Meloun čuvao zbog broja ličnih grešaka, te za to vreme došao do 20 poena (9/16), sedam skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte.

Pratio ga je Džeremi Grent, koji je odigrao 46 minuta, sa 20 poena i devet uhvaćenih lopti, dok je povređeni Džamal Marej ubacio 19 poena (7/17) i dodao osam asistencija.

Sa druge strane potpuno je dominirao Lebron Džejms sa 38 poena (15/25), 16 skokova i deset asistencija.

Entoni Dejvis je dodao 27 poena i uhvatio pet lopti, a pored njih sa po 11 poena dvocifreni su bili Aleks Karuso i Deni Grin.

Jokić je odlično počeo utakmicu – veoma agresivno, bez straha – i pogodio svoja prva dva šuta, za dva, pa za tri poena.

Uz to je dodao i ukradenu loptu, pa je Denver stekao prednost od pet poena sredinom prve četvtine.

Ipak, Nikola je zagorčao sebi život sa dva brza i donekle nepotrebna faula, pa je odigrao samo šest minuta u prvoj deonici.

Dobru sekvencu nakon izlaska Jokića videli smo od Majkla Portera, koji je vezao sedam poena i zadržao Nagetse u igri.

Posle prve četvrtine Lebron i Dejvis su imali ukupno sedam poena, manje nego samo Karuso koji je imao osam, ali su Lejkersi vodili 33:30.

Jokić se na teren vratio na startu druge četvrtine, odmah upisao nove poene, ali odmah i ušao u nove probleme.

Veoma brzo je napravio jedan veoma blag faul koji sudije nisu htele da mu “oproste”, pa je zaradio treću ličnu grešku i vratio se na klupu.

Tu su krenuli i prvi ozbiljniji problemi za ekipu iz Kolorada, koja nije imala potrebnu napadačku potenciju bez Srbina na parketu.

Lejkersi su mnogo lakše čitali napade Nagetsa bez Jokića u igri, a pomoglo im je to što su procenti šuta iz igre za izabranike Majkla Melouna bili jako loši.

I Entoni Dejvis je tokom druge deonice zaradio treći faul, ali to nije sprečilo “jezerdžije” da se odlepe i na poluvreme odu sa dvocifrenom prednošću – 61:51.

Drugo poluvreme nije dobro počelo ni za Nagetse, ni za Jokića koji je promašio dva šuta u kratkom vremenskom intervalu.

Usledila je povreda Mareja koji je u svakom trenutku na pauzi prikazivao bolnu grimasu, ali je ostajao u igri ne razmišljajući o tome da napusti parket.

Lejkersi su na krilima Lebrona Džejmsa zaigrali odlično, a onda ubrzo stigli i do maksimalne prednosti na utakmici od 16 razlike.

Tek što je Denver zaigrao malo bolje desio se novi peh za Jokića, koji je napravio četvrti faul. Ponovo, dosta “mekan”.

Ipak, to nije omelo Nagetse da uvhate kompletan priključak i ponovo fenomenalnom trećom četvrtinom uhvate potpuni priključak.

Dobra odbrana i fenomenalna partija Džeremija Grenta donele su Denveru ogromnu seriju i potpuni povratak u meč, ali i trojku Dejvisa za kraj deonice – 87:84.

Početkom četvrte četvrtine viđen je potpuni egal, a Denver je dobrom odbranom došao do nekoliko šansi da napravi potpuni preokret.

Melounovi izabranici te šanse nisu koristili, pa su se Lejkersi ponovo “odlepili” na +10.

Denver je uspeo da se vrati, da priđe na nova četiri poena zaostatka, ali verovatno najbitniji detalj utakmice bila je trojka ne preterano raspoloženog Denija Grina za +7 na četiri minuta do kraja.

To kao da je dalo “krila” Lebronu, koji je ponovo preuzeo stvari u svoje ruke i ušao u svoj dobro poznati ritam tokom kojeg mu apsolutno niko nije mogao bilo šta.

Denver se trudio do samog kraja, ali Džejms ništa nije prepustio slučaju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here