Foto: MN Press
KK Partizan

Košarkaši Partizana trijumfovali su u “balkanskom klasiku” protiv Cibone u Zagrebu rezultatom 79:61 (22:11, 19:26, 16:13, 22:11).

Tako su crno-beli ostali jedini neporaženi tim u regionalnoj ABA ligi, sa maksimalnim skorom 4-0.

Utakmica u dvorani “Dražen Petrović” bila je veoma atraktivna, igralo se brzo i sa puno ritma na obe strane.

No, kvalitet tima Željka Obradovića i njegova šira klupa doprineli su da bodovi na kraju ipak odu u Beograd.

Iako je Partizan meč otvorio bez ijednog poena u prvih četiri minuta, već u narednih četiri je ubacio 18 poena u seriji 18:0 koja je usmerila utakmicu u njemu željenom smeru.

U još par navrata u drugoj deonici je razlika bila +14, a onda je Cibona na samom kraju poluvremena napravila seriju 10:0 i potpuno se vratila u meč pred odlazak na odmor.

Nju je nastavila i u trećoj četvrtini, a trojkom Nejta Riversa je 12 minuta pre kraja utakmice stigla do samo jednog poena zaostatka (51:50).

Potom je Cibona propustila dva šuta iz reketa za vođstvo, a na drugoj strani Nemanja Dangubić i Dalas Mur sa osam metara to su kaznili trojkama i ponovo “odlepili” Partizan.

Razlika je brzo postala ponovo dvocifrena i, praktično, od tog momenta Obradovićeva ekipa više nije dozvoljavala Ciboni da se približi.

Do kraja je derbi rutinski priveden kraju, a definitivan kraj najavila je trojka Radeta Zagorca sa devet metara za, do tog momenta, najvećih +14.

Nakon toga je domaći tim klonuo, publika u Draženovom domu utihnula i meč je vrlo brzo bio završen u mirnijem ritmu nego što je bio odigran u najvećem delu.

Zek Lidej bio je najbolji pojedinac susreta sa 19 poena, pet skokova i četiri asitencije, ali i mnoštvom dobrih odbrana i situacija koje ne ulaze u statistiku.

Njega je pratio Kevin Panter sa 10 poena i pet asistencija, Dalas Mur je imao devet poena, a Rade Zagorac osam.

Na drugoj strani jedini dvocifren bio je Roko Prkačin sa 14 poena i 10 skokova, a Lovro Gnjidić i Nejt Rivers su imali po devet poena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here