Španski košarkaš Felipe Rejes trenutno predstavlja bitnog mentora za mlade košarkaše Reala, a jedan od njih je i taletovani krilni centar Tristan Vukčević.

Sin bivšeg košarkaša Crvene zvezde, Olimpijakosa, Reala, Montepaskija, Olimpije i Virtusa Dušana je mlađi 23 godine od legende Reala, a jedan je od najvećih talenata u svom uzrastu.

Osamnaestogodišnji Tristan nije nastupio u Evroligi ove sezone, u oktobru je debitovao za Real u Endesa ligi, ali ga sve vreme podučava upravo Rejes.

To je otkrio on lično, u rođendanskoj čestitki za 41-godišnjeg Rejesa, uz video njihovog zajedničkog treninga.

– Nije me samo danas Felipe Rejs podučavao u reketu, uči me svakog dana poslednjih sedam meseci, kako na tako i van terena. Čast je što mogu da učim od tebe – napisao je Vukčević.

Rejes mu se odmah javno zahvalio.

– Zadovoljstvo je raditi sa klincima koji žele da uče i koji žele da treniraju svakog dana i daju sve od sebe. Tristane, ti si primer svega ovoga. Ako nastaviš da radiš ovako naporno, sa istom skromnošću kao do sad, stići ćeš daleko – napisao je Rejes.

Tristan Vukčević ima 18 godina, rođen je u Sijeni pa može da nastupa za reprezentaciju Italije.

Otac mu je Srbin pa može da igra i za Srbiju, a preko njega ima i državljanstvo Grčke, zbog čega nosi i prezime Calikis.

Preko majke ima pasoš Švedske, a porodica Vukčević je dobila i državljanstvo Španije, pa Tristan može da bira između svih ovih zemalja za koju će da nastupa.

Trenutno je najbliži dresu “Orlova”, što je pre nekoliko meseci otrkio i direktor mlađih selekcija KSS Igor Rakočević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here