ATAImages

Legendarni sastav “Kerber” održao je prvi koncert u Kombank dvorani posle gotovo četiri godine pauze sviranja u Beogradu. Ujedno oni su ovaj koncert iskoristili da obeleže 40 godina karijere iako je ovaj jubilej zvanično bio prošle godine.

Muzičari ogromne muzičke kilometraže Beograđanima su blizu tri sata svirali akustično najveće hitove iz višedecenijske karijere, a kao specijalni gosti koncerta sa njima su zajedno nastupili i gudači. Pred punom salom Kombank Dvorane, Kerber su uživali u razmeni energije koja je preplavila kultni prostor, a najviše pozitivnih ovacija svakako su izazvali njihovi najveći hitovi: Ratne Igre, Medena, Bolje da sam druge ljubio, Svet se brzo okreće, Mama tata, Hajde da se volimo, dok najnoviji singl “Suze kroz noć” koji je bend izveo premijerno baš na koncertu, ni malo nije publiku ostavio ravnodušnom.

Podsetimo, frontmen benda Goran Šepa poznatiji kao Gale je pre nekoliko nedelja vidno raspoložen na konferenciji za novinare u Beogradu publici poručio da se raduje što će bend konačno zasvirati u Velikoj sali Kombank Dvorane koja je, kako je čuo od brojnih kolega, veoma akustična i posebno prilagođena upravo za aranžmane koje će imati ovaj koncert.

On je tada rekao: “Akustični koncert je vrsta nastupa koji se po prirodi stvari priprema 30 godina, a ne pet meseci. Grupa Kerber još od polovine 90-ih godina svirala u ovim formatima. Mi imamo za ovaj nastup spremnih dva sata i 4o minuta, pa smo na slatkim mukama šta da “izbacimo” iz repertoara, kako bi bio optimalnog trajanja za ovaj format nastupa”, istakao je Gale.

Podsećanja radi bend Kerber je prošle godine proslavio jubilej 40 godina postojanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here