EPA-EFE/Alejandro Garcia

Legendarni Valentino Rosi saopštio je danas da završava bogatu karijeru.

Italijanski motociklista zakazao je konferenciju za medije na Red Bul Ringu i saopštio svoju odluku.

– Ovo je veoma težak trenutak za mene, teško je znati da se neću trkati sledeće godine, ali bilo je sjajno. Ovo je bilo dugo, zabavno putovanje, biti 25-26 godina u Svetskom prvenstvu je neverovatno. Bilo je mnogo nezaboravnih trenutaka koje sam doživeo sa svojim timom i nemam mnogo toga još da kažem – rekao je Rosi i dodao:

-Imao sam dugu karijeru i srećom mnogo trka, imao sam neke pobede koje su manje ili više nezaboravne i predstavljaju čistu sreću. To je nešto zbog čega sam se smejao nedelju dana, deset dana. Teška je odluka bila, a li morate da shvatite da u svim sportu rezultati pravi razliku i mislim da je ova bila prava.

– Imao sam šansu da vozim za svoj tim zajedno sa bratom, to je nešto bih voleo, ali u redu je i ovako, mislim. Imamo još pola sezone, biće teško kada stignemo na poslednju trku, a sada je samo trenutak da saopštim odluku. Ne mogu da se žalim – istakao je Rosi.

Tokom trofejne karijere “Doktor” je osvojio sedam titula u najjačoj kategoriji, poslednju još 2009. godine, a uz to je po jednom bio šampion u klasi do 125 i 250 kubika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here