EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
Marjanović na meču sa Klipersima

Bura u NBA ”bablu” se ne stišava. Naprotiv. Nakon što su otkazani svi peti mečevi plej-of serija igrači su održali sastanak o daljim koracima, a na njemu su se dva velika favorita za prsten, Lejkersi i Klipersi, založili za potpuni bojkot ostatka sezone! Sledi novi sastanak igrača, ali i Borda guvernera NBA lige.

Upucavanje Džejkoba Blejka sa sedam policijskih metaka u u leđa, možda je ”upucalo” i završetak teškom mukom nastavljene NBA sezone.

Naime, Milvoki baksi, koji zapravo i predstavljaju saveznu državu Viskonsin u kojoj se nesrećni slučaj i dogodio, prvi su povukli nogu i odbili da igraju peti meč serije protiv Orlanda koji je bio zakazan za sredu.

Navodno, to je prvobitno bio predlog plejmejkera Džordža Hila, koji su jednoglasno podržali i ostali članovi ekipe. Oni su ubrzo nakon toga pročitali zajedničko saopštenje u kojem su objasnili razloge za takav potez.

Potom su im se u toj odluci pridružili igrači iz ostalih timova, pa su svi peti mečevi plej-of duela otkazani ili odloženi.

Vrlo brzo nakon tih vesti igrači su organizovali sastanak u jednom od hotela u ”Diznijevom svetu” koji je bio i više nego buran.

Na njemu su govorili predstavnici svih timova, među kojima su bili i Lebron Džejms iz Lejkersa i Kavaj Lenard iz Klipersa, koji su izneli najradikalniji predlog – bojkot ostatka sezone, tj. njen prekid!

Ta ideja (za sada) nije prihvaćena kod ostatka lige, odnosno kod ostalih timova koji su glasali za nastavak, mada je veteran iz redova Majamija Judonis Hazlem održao govor sa ključnim pitanjem – da li ima smisla igrati završnicu u kojoj nema dve favorita poptu timova iz Los Anđelesa?

“Kralj” Džejms je napustio sastanak pre njegovog kraja uz poruku da očekuje da bi vlasnici timova trebalo da budu više uključeni u sve i da preduzmu neke akcije. Ostali igrači Lejkersa i ceo tim gradskih rivala Klipersa su potom sledili njegov potez.

Mnogo toga biće poznato nakon sastanka Borda guvernera NBA lige koji je zakazan za 17 časova po srednjevropskom vremenu.

Zanimljivo, i igrači će održati novi sastanak baš u isto vreme.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here