Na univerzitetskoj klinici “Kepler” u Lincu, pacijent je umro zbog neprofesionalnog ponašanja jednog lekara, piše dnevnik “Oberesterajhiše Nahrihten”.

Glavni lekar tokom operacije napustio je hirurški zahvat koji je bio u toku i prepustio nastavak kolegi, zbog termina koji je imao u privatnoj ordinaciji, ističe list.

Tokom operacije 77-godišnjeg pacijenta, koji je helikopterom prebačen u bolnicu zbog naprsnuća aorte, lekar, koji je predvodio hirurški tim, za vreme trajanja kritične faze predao je intervenciju kolegi i napustio bolnicu, tvrdi dnevnik.

Nakon što je glavni lekar napustio bolnicu došlo je do komplikacija tokom operacije i pacijent je umro.

Šef Odeljenja za koronarnu hirurgiju Andreas Cirer rekao je listu da nije uobičajeno da tokom operacije dođe do predaje hirurške intervencije asistirajućem lekaru. Najavio je da će detaljne okolnosti te predaje biti biti proverene. Ukazao je, međutim, da je smrtnost u takvim zahvatima veoma visoka i iznosi 15 do 20 odsto.

I direktor bolnice Ferdinand Valdengerger ukazao je da je dat nalog za istragu i da je hirurg suspendovan dok se situacija ne reši. Trenutno, dodaje, nema naznaka za stručnu grešku.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here