pixabay.com

Neće vam trebati antibiotici ili sirup protiv kašlja iz apoteke. Pripremite sami zdav napitak. Ovaj recept čisti pluća za 7 dana.

Jabuka pogodno deluje na iskašljavanje, stimuliše uklanjanje sekreta i čisti respiratorni sistem. Jabuke mogu da smanje simptome upale i iritacije u respiratornom sistemu. One sadrže vlakna, vitamine, minerale i antioksidante. Pored toga, jabuke su odličan izvor vitamina C (samo jedna jabuka sadrži oko 1.500 mg ove hranljive materije) i flavonoida. Pomažu u hranjenju kože i jačanju imuniteta.

Luk je vredan izvor alicina. Tokom sečenja, pretvara se u alicin. Alicin ima antimikrobna svojstva koja su važna za ublažavanje plućnih i respiratornih infekcija. Luk takođe ima mukolitičke i ekspektorantne efekte koji pomažu u lečenju kašlja i izbacivanju sluzi. On je prirodni tonik za respiratorni trakt, koji doprinosi smanjenju upale i njihovom čišćenju. Luk sadrži jedinjenja sumpora koja daju povrću karakterističan ukus i aromu. Oni prodiru u telo i eliminišu bakterije i gljivične mikroorganizme. Oni takođe stimulišu proizvodnju belih krvnih zrnaca: pružaju zaštitu telu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here