Lekari pomažu pacijentima da umru

0

Prema rezultatima, svaki deseti neizlečivo bolestan pacijent direktno je zahtevao od svog lekara da mu "ubrza smrt" da ne bi trpeo bolove.

 

Istraživanje jedne londonske bolnice pokazalo je da odluke lekara u takvim situacijama najviše zavise od njihovih verskih uverenja. Religiozniji lekari su češće izbegavali da pacijentima izađu u susret.

Rezultati istraživanja pokazali su i da se uvreženo verovanje, da bi legalizacija eutanazije dovela do "ubrzanog umiranja" starijih, slabijih i zdravstveno ugroženijih pacijenata, pokazalo kao netačno, navodi list.

 

Od oko 4.000 ispitanih lekara, najveći deo onih koji su donosili odluke da pacijentima "prekrate muke" radio je na odeljenjima intenzivne nege.

 

Predstavnik jedne britanske nevladine organizacije koja se zalaže za legalizaciju eutanazije izjavila je za "Gardijan" da je zabrinuta zbog rezultata istraživanja, koji pokazuju da su postupci vrlo slični eutanaziji u britansku medicinsku praksu ušli "na mala vrata" i van zakonskih okvira, ali da se tolerišu i u širokoj su primeni.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here