Tanjug
Našli zajednički jezik: Lekari i političari na sednici

Uprava za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane pokrenula je mini-kampanju na društvenim mrežama u cilju otklanjanja dilema o vakcinama protiv korona virusa.

Posetioci će na zvaničnim profilima Ministarstva odbrane na društvenim mrežama Fejsbuk, Tviter i Instagram, kao i na našem Jutjub kanalu, imati priliku da putem kratkih video-spotova čuju odgovore naših vojnih lekara na najčešće dileme koje građani imaju oko kovida i vakcinacije.

„Vakcinacija je izuzetno važna, jer je jedini način da sprečimo širenje kovid virusa i sačuvamo zdravlje. Apelujem još jednom i na pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i na sve građane Srbije, da se vakcinišu i zaštite i sebe i svoje porodice. Ne oklevajte, pridružite nam se u borbi da se što pre vratimo normalnom svakodnevnom životu“, poručio je potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović.

Naši lekari, koji su od prvog dana pandemije angažovani u kovid bolnicama i zahvaljujući čijem radu su sačuvani brojni životi, odlučili su se da ovoj borbi daju doprinos i tako što će pokušati da građanima razreše dileme u vezi sa ozbiljnošću posledica kovida, ali i zablude u vezi sa navodnim negativnim posledicama vakcina po zdravlje.

Video-spotove, koji će narednih dana biti emitovani, potpisuju sledeći medicinski autoriteti: pukovnik dr Ivo Udovičić, komandant Vojne bolnice „Karaburma“, pukovnik dr Đorđe Taušan, zamenik komandanta Vojne bolnice „Karaburma“, pukovnik dr Predrag Bogdanović, medicinski koordinator privremene kovid bolnice „Arena“, pukovnik dr Žarko Mićović, zamenik komandanta privremene kovid bolnice „Arena“ i pukovnik dr Veljko Milić, upravnik Vojne bolnice Niš.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here