Z. Vicelarervić
Ostali prijatelji: Fudbaleri Tempa i Kroacije

U derbiju 29. kola Krajsober lige Frankfurt fudbaleri Tempa su kao gosti savladali FK Kroaciju sa 3:1 (2:1). Kao po običaju kada se sastanu dve ekipe sastavljene isključivo od igrača iz Srbije i Hrvatske očekuje se se sportska borba za svaki deo terena i za pobedu o kojoj će se pričati do sledećeg susreta. Tako je bilo i ovog puta, ali samo u prvom poluvremenu.

Bez obzira na poziciju i na pređašnje utakmice, ovakav meč nema pravila, pa je tako i počelo. Iako je “na papiru” Tempo bio favorit i otpočetka bio nadmoćniji, domaća Kroacija je povela sa 1:0 iz prvog ozbiljnijeg napada u 16. minutu. Bila je to kazna za prethodne tri neiskorišćene šanse srpske ekipe. Tempo je došao do izjednačenja u 28. minutu posle katastrofalne greške čuvara mreže Kroacije i upornosti Vojislava Jankovića koji je preoteo loptu golmanu pre nego što je ovaj uspeo da je stigne. Posle učestalijih napada i bezbroj šansi na našoj strani, Tempo je pred kraj prvog poluvremena došao do toliko željenog vođstva od 2:1 golom Vladimira Matića.

U poluvremenu je Zoran Marčetić, sportski direktor Tempa, otkrio taktiku sa kojom će Tempo nastaviti ovaj važan susret:

– Idemo na pobedu. Zadovoljni smo sa vođstvom iz prvog dela. Još imamo problema sa kompletiranjem tima zbog povreda i crvenih kartona. Sada će na teren Dejan Mišić, koji je u prošloj utakmici doneo preokret i očekujemo da će ponovo biti na nivou zadatka.

Taktika je u potpunosti uspela. jer je Mišić odmah po ulasku doneo novu svežinu i brzinu na stranu Tempa, a već u 54. minutu postigao gol za 3:1.

Poslednjih pola sata nisu baš bili atraktivni za gledanje. Kao da je ponestalo snage na obe strane, a delovalo je da su i jedni i drugi bili zadovoljni rezultatom. Igralo se fer, a po nekoliko žutih kartona dobile su obe ekipe isključivo zbog prigovora sudiji.

Izvor:
Z. Vicelarervić - Vesti

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here