Lekić: Nema kukanja, pucamo na visoko

0

Kapitenski: Andrea Lekić, najbolja rukometašica sveta u prošloj godini
 

"Ne kukamo, ne dižemo tenziju, svesne smo da možemo mnogo. Pritiska nema, jer smo dugo čekale da neke stvari dođu na svoje, da napravimo veliki rezultat. Ne tražimo nikakav alibi u povredama, nećemo ga spominjati, jer razmišljamo samo o dobrom plasmanu", rekla je Likićeva, a prenosi Rukometni savez Srbije.

 

Evropsko prvenstvo u rukometu za žene počelo je u nedelju, a Srbija će svoj prvi meč odigrati večeras protiv selekcije Crne Gore, a potom im sledi duel s Francuskom.

 

"Crna Gora je kvalitetna reprezentacija, evropske šampionke, igraju u jasnom sistemu postavljenom u Budućnosti sa istim trenerom. Francuskinje su jako željne uspeha, to znam, jer igram sa nekoliko njih u Vardaru. Znači im reprezentacija, to možete čuti u svakoj priči o državnom timu. Iskusna su ekipa, a mlađe igračice su
izuzetno atletski građene. One će ići na medalju po svaku cenu.", kazala je ona.

 

Selekcija Srbije je tokom 2014. godine odigrala 10 zvaničnih utakmica u kojima je ostvarila dve pobede, tri remija i pet poraza.

 

"Ne bavimo se statistikom, nisam razmišljala o tome. Statistika može ponekad i da prevari. Ne želim da razmišljam o lošem plasmanu, da kalkulišem. Minimum me ne zanima, hoćemo maksimum", kazala je Lekićeva.

 

Srbija se na EP takmiči u Grupi D sa selekcijama Crne Gore, Francuske i Slovačke. Utakmicu prvog kola Grupe D Srbija će večeras odigrati protiv Crne
Gore od 20.15.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here