Lekić odveo Zvezdu u finale Lav kupa

0

 

Veliki uspeh Zvezde, međutim, pomućen je činjenicom da je jedan od navijača prvog finaliste ovogodišnjeg Lav Kupa teško povređen u tuči koja je tokom meča izbila na severnoj tribini "Marakane".

 

Mučili su se "crveno-belim" čitavim tokom susreta, a treba istaći da su igrači Ratka Dostanića propustili nekoliko velikih prilika za gol. Prvu, možda i najveću u meču, imao je Aleksandar Jevtić već u 8. minutu, kada je na dodavanje Kadua pogodio stativu sa samo tri metra! Međutim, lopta mu je nezgodno odskočila u odsudnom momentu i prešla preko noge. Do poluvremena agresivna Zvezda stvorila je još nekoliko prilika, ali nije uspela da savlada večeras odličnog golmana Bojana Šaranova.

 

U nastavku susreta još agresivnijom igrom Zvezda je pokušala da što pre dođe do gola, a odlične prilike propustili su Kadu, Savio, Dejan Lekić i opet Jevtić. Posao domaćima bio je olakšan u 65. minutu, kada je Saša Marković isključen zbog drugog žutog kartona, nakon što je igrao rukom. Od tog trenutka viđen je još veći pritisak "crveno-belih", koji je na kraju krunisan golom Dejana Lekića u 87. minutu.

 

Centaršut Vladimira Bogdanovića u kazneni prostor OFK Beograda, nespretno je odbio loptu Rodić, a na nju je na petercu natrčao Lekić i rutinski savladao Šaranova – 1:0. Gosti, ionako igrački oslabljeni, nisu imali dovoljno vremena ni snage da dođu do izjednačenja.

 

 

Pomoćni trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Kristić i šef struke OFK Beograda Dejan Đurđević složili su se da je Zvezda zasluženo pobedila i plasirala se u finale Lav kupa Srbije.

 

"Ovo je bila veoma teška utakmica u kojoj se pokazalo da Zvezda ume da igra strpljivo i disciplinovano. Na kraju je isplivao naš kvalitet na površinu. Iz svega toga smo uspeli da postignemo vredan gol", rekao je Kristić posle meča.

 

Sa njim se složio i Dejan Đurđevich, strateg "romantičara".

 

"Zasluženo su pobedili, nema šta. Mi smo pokušali da se suprotstavimo domaćem timu koji su ipak kvalitetniji od nas u ovom trenutku. Na kraju krajeva, to pokazuju i rezultati", bio je kratak i jasan Đurđević.


U drugom polufinalu, koje je na programu u četvrtak od 18 sati, sastaju se Partizan i Vojvodina u Humskoj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here