EPA-EFE/David Swanson
Leonardo Dikaprio

Leonardo Dikaprio, slavni američki glumac, na svojim društvenim mrežama podržao je kampanju Ujedinjene ekološke organizacije iz SAD i Evrope protiv izgradnje malih hidrocentrala u BiH i spas reka u toj zemlji.

Lejla Kusturica iz Fondacije za društvene promene, potvrdila je da je ova kampanja počela danas i da je podršku dao i legendarni Dikaprio.

On je na svom Facebook i Twitter profilu podelio video snimak organizacije “Global Wildlife Conservation” u kojem se poziva: “Neka reke Bosne i Hercegovine teku slobodno!”

Iz Fondacije za društvene promene podsećaju da danas ističe rok za implementaciju Zaključka o potpunoj zabrani izgradnje malih hidroelekrana u FBiH, te tim povodom globalne organizacije širom sveta pozivaju Vladu FBiH da zaštiti divlje reke i redak endemski živi svet od vitalnog značaja.

Gepostet von Leonardo DiCaprio am Dienstag, 22. September 2020

– Šaljemo hitan poziv Vladi FBiH da trajno zabrani ovakve gradnje dopunom Zaključka u zakonsko rešenje. 1000 kilometara divljih i netaknutih reka Bosne i Hercegovine, kao i ljudi i živog sveta koji zavisi od njih, nastaviće da budu ozbiljno ugroženi – apel je koji je upućen danas.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here