EPA-EFE/ANTHONY ANEX

Arsenal i Lester su ostvarili ubedljive pobede u utakmicama 3. kola kola Lige Evrope, a iznenađenje večeri predstavlja poraz Milana na “San Siru” od francuskog Lila.

“Tobdžije” su u grupi B u Londonu dočekale Molde i prvi deo takmičenja završili sa maksimalnim učinkom. Ekipa Mikela Artete slavila je sa 4:1 iako je od 22. minuta gubila pogotkom Elingsena.

Haugen je u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena dao autogol, a “Tobdžije” su u 62. preokrenule rezultat još jednim pogotkom fudbalera Moledea – Sinjana. Trijumf engleskog tima overili su Pepe u 69. i Vilok u 88. minutu.

Milan je u grupi H prekinuo seriju od 24 utakmice bez poraza u svim takmičenjima. Lil je na “San Siru” savladao “Rosonere” sa 3:0 i sa 7 bodova izbio na čelo grupe sa bodom više od italijanskog velikana. Sparta je u Glazgovu ubedljivo nadigrala Seltik (4:1) i faktički ga eliminisala iz Lige Evrope.

Lester je na “King paueru” zabeležio i treći trijumf za lidersko mesto u grupi. “Lisice” su pobedile Bragu 4:0 uz dva gola Iheanača i po jedan Prata i Medisona. Portugalci su pretrpeli prvi poraz i sa 6 bodova na drugoj su poziciji.

U drugom meču ove grupe AEK iz Atine je u Ukrajini bio siguran protiv Zorje 4:1. Dva pogotka za grčki tim postigao je Hrvat Marko Livaja.

Jang Bojs je protiv CSKA iz Sofije ostvario prvu pobedu u grupi A (3:0), a strelac drugog gola za Švajcarce bio je srpski internacionalac Miralem Sulejmani posle sjajne kontre u 18. minutu.

Na čelu svoje grupe nalazi se i Dinamo iz Zagreba koji je na “Maksimiru” savladao Volfzberger sa 1:0. Gol za pobedu šampiona Hrvatske postigao je Nigerijac Atijemven u 76. minutu, samo dva minuta nakon što je ušao sa klupe.

Srpski napadač Dejan Joveljić je odigrao prvih 45 minuta za goste, ali je zamenjen na poluvremenu verovatno i jer su gosti u finišu ostali sa igračem manje.

Fajenord je takođe zabeležio premijerni trijumf i savladao moskovski CSKA sa 3:1 u Roterdamu. Uroš Spajić je odigrao ceo meč za Holanđane koji su prvi put posle 14 godina postigli tri gola u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

LIGA EVROPE – 3. kolo

Grupa A
Roma – Kluž 5:0
Jang Bojs – CSKA Sofija 3:0

Grupa B
Rapid – Dandalk 4:3
Arsenal – Molde 4:1

Grupa G
Lester – Braga 4:0
Zorja – AEK 1:4

Grupa H
Milan – Lil 0:3
Seltik – Sparta 1:4

Grupa I
Sivaspor – Karabag 2:0
Viljareal – Makabi Tel Aviv 4:0

Grupa J
Ludogorec – Totenhem 1:3
Antverp – LASK 0:1

Grupa K
Dinamo Zagreb – Volfsberger 1:0
Fejenord – CSKA Moskva 3:1

Grupa L
Crvena zvezda – Gent 2:1
Hofenhajm – Slovan 5:0

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here