Lepa Brena nadjačala popa

0

Ni kriva ni dužna – glasnija od pojanja: Lepa Brena

– Otac mi je bio ispraćen na skandalozan način. Da mi je pas umro, sigurno mu nad glavom ne bi puštali turbo-folk muziku – revoltirano priča Đoko Petreski, sin pokojnika.

 

Dok su u kapeli groblja "Butel" najbliži u tuzi i bolu odavali poslednju poštu pokojniku, molitvu popa je prekinula veoma glasna muzika.

– Ožalošćena porodica, rodbina, prijatelji i komšije sedeli su u kapeli sa svećama u rukama, kad se odjednom čula folk muzika. I, što je najtragičnije, refren je bio "Bog da ga kazni".

 

Posle sam primetio da neko traži stanice na radiju, pa se prvo začuo glas Olivera Dragojevića, nekih drugih pevača i Lepe Brene – kaže Petreski.

 

Svi su bili šokirani, a ni pop svojom molitvom nije uspeo da nadglasa Lepu Brenu, čija je pesma ječala u sve tri kapele pogrebnog preduzeća "Butel", a glasna muzika čula se i napolju, u dvorištu. Kada je sin pokojnika upitao jednog kapelana zašto ih ne ostave da na miru sahrane pokojnika, ovaj mu je odgovorio: "Šta sada da radimo, da se ubijemo?!"
 

Dan nakon sahrane, Đoko Petreski je otišao u pogrebno preduzeće da zatraži objašnjenje za skandal od prethodnog dana. Međutim, umesto izvinjenja, nadležni u "Butelu" pozvali su obezbeđenje. To je prelilo čašu, pa je gnevni mladić u besu polomio svu opremu sa koje je na sahrani njegovog oca u kapeli bila puštana muzika.

 

Podneće tužbu

Zbog polomljenog ozvučenja u kapeli, policija će goniti Đoku Petreskog jer je slučaj prijavljen MUP-u.

– Ne opravdavam to što sam učinio, ali je bol bila prevelika. Smatram da sam napravio uslugu i drugim ljudima koji će sada dostojno moći da sahranjuju svoje najbliže – kaže Petreski.

S druge strane, tužbu protiv A. D. "Butel" najavila je porodica pokojnika.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here