ATAImages
Lepa Brena

Folk zvezda Lepa Brena polovinu života provela je u Beogradu, ali i dalje oseća nostalgiju za rodnim gradom u Bosni i Hercegovini.

Nakon smrti roditelja, pevačica ne odlazi često u Brčko, ali s vremena na vreme ima običaj da poseti drage ljude i priseti se lepih uspomena.

Ona je nedavno provela nekoliko dana sa sestrom i bratom u gradu i maksimalno se posvetili jedni drugima.

Međutim, koliko god je vezana za Brčko, Brena tvrdi da ništa više nije kao pre, niti će biti.

– Dok sam odrastala, pa čak i kad sam postala devojka, bila sam srećna. U Brčkom sam provela predivno detinjstvo, deo svoje mladosti i srednje škole. U tom gradu nekada je postojao Korzo, bioskopi, pozorište, jedna predivna fontana koju su sada izmestili iz centra grada, puno božanstvenih malih restorančića u kojima smo često ručali porodično… Pored toga, bio je jedan hotel u kom su nekada svirali orkestri, i dolazili su iz bivše Jugoslavije poznati pevači koji su nastupali. Postojao je i dom JNA gde je svirao vojni orkestar pa su moji roditelji često odlazili na večere i ples. Mi mladi smo išli na igranke gde sam čak i pevala, a pevali su i tada poznati bendovi. Ali, ono što je meni zaista žao, a to je što je grad na neki način prestao da diše. Prosto, nema više te žile kucavice i imam utisak da ljudi nemaju ništa. Mnogo je pre sve bilo slađe i lepše, mnogo se više izlazilo i družilo – rekla je Brena.

Bez obzira na sve, Brena ističe da nije izgubila osećaj za svojim gradom u kojem je rođena i odrasla.

– Volim da odem u Brčko kada imam vremena, kada mogu da evociram uspomene i sretnem neke ljude koje izuzetno volim. Međutim, njih je sve manje i manje jer ih je dosta otišlo i otputovalo, pa se srećemo u čitavom svetu. Sve u svemu, uvek mi je drago kad odem tamo i uhvati me neka nostalgija i seta zato što je ono od pre imalo više života – završava Brena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here