Lepa Eva brine o Ivanoviću, a misli na Ronalda

0

Povreda u nevreme: Eva Karneiro pomaže Peteru Čehu
 

Jači za Baneta
Na današnjem treningu Čelzija trenirali su i Peter Čeh i Džon Teri, koji su povređeni u prvom meču sa Atletikom, ali je njihovo učešće u revanšu i dalje neizvesno. Ono što je sigurno jeste da se u tim vraća srpski defanzivac Branislav Ivanović, koji nije igrao u Madridu zbog žutih kartona.

Ne daje golove, niti ih brani, ali je nezamenljiv član u ekipi Žozea Murinja. Reč je o Evi Karneiro, članu Čelzijevog mediciskog tima i poslednjih dana najzaposlenijem doktoru u svetu fudbala.

 

Ova simpatična devojka bila je na prošlonedeljnom meču sa Atletikom u Madridu više u kadru nego pojedini igrači londonskog kluba, pošto je u više navrata morala da ulazi na teren i pomaže povređenim igračima "plavaca". Na žalost, dvojici je mogla da pomogne jedino prilikom izlaska iz igre, jer su golman Peter Čeh i kapiten Džon Teri doživeli teže povrede i napustili teren pre kraja meča.

 

Eva će i u sredu na Stamford Bridžu biti uz ekipu, baš kao što je bila i 2012. u Minhenu kad je Čelzi jedini put osvojio Ligu šampiona i prošle sezone u Amsterdamu kad je naš Bane Ivanović golom u 93. minutu doneo trofej Lige Evrope.

 

U prvi tim Čelzija ušla je 2011. godine zahvaljujući nekadašnjem Murinjovom učeniku, tada menadžeru ekipe Andre Viljašu Boašu. Prethodno je radila za Britanski Olimpijski medicinski insistut, brinula o britanskim atletičarima na Olimpijskim Igrama u Pekingu, kao i o ženskoj fudbalskoj reprezentaciji Engleske. Na Stamford Bridž je stigla 2009 i prvo je bila doktor rezervong tima.

 

 

Surfovanje u Australiji
Uvek je rado putovala. Kao tinejdžer je uživala u baletu i jahanju, od Brazilaca je naučila sambu i salsu, a u Australiji zavolela surfovanje.
– Te trenutke, surfovanje rano ujutru ili uveče kad zalazi sunce, ubrajam u najsrećnije u životu – kaže ova zanimljiva doktorka.

Rođena je u Gibraltaru od oca Španca i majke Engleskinje. Studirala je na Univezitetu u Notingemu, nastavila da se usavršava u Australiji, a najvišu diplomu stekla u Londonu.

Odrasla je uz SPORT, ali su je povrede udaljile od ozbiljnije karijere.

– Upravo me je oporavak od povreda naveo na razmišljanje i privukao da se posvetim SPORTskoj medicini.

Na kraju je od svih SPORTova izabrala da baš fudbal uđe u njen život.

– U fudbal sam se zaljubila gledajući meč između Meksika i Brazila na Svetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj. Brazilski navijači su posle svakog gola pevali i igrali sambu – kaže Eva i ne krije čiji je fudbalski fan.

– Real Madrid je oduvek bio u mom srcu.

Ko zna, možda će se sudbina poigrati sa ovom mladom damom ako Murinjov tim uspe da eliminiše Atletiko, a Kristijano Ronaldo i saigrači budu bolji u dvomeču sa Bajernom. Eva bi se tada našla u neprijatnoj situaciji – u finalu jedna naspram druge stajale bi dve njene ljubavi – Čelzi i Real.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here