Printscreen
Lepa Lukić

Lepa Lukić otkrila je da ima čak tri penzije. Jednu je zaslužila sa određenim godinama života i radnog staža, druga je nacionalna, a treća kanadska, koju je nasledila od pokojnog muža.

Ona je prvi put rekla koliko joj svakog meseca leže na račun, i to zbog pitanja novinarke da li od tih penzija može da se živi.

– Nacionalna penzija mi je 60.000 dinara, a ova druga 90.000 dinara. I imam kanadsku penziju od 1.000 evra. Može da se živi i od nacionalne ako vodiš računa – rekla je Lepa, a onda objasnila odakle joj sve tri penzije:

– Nacionalnu penziju nisam jurila. Bila sam u Americi i kada sam se vratila, čula sam se s nekim ljudima koji su mi rekli da sam je dobila. Država me je priznala. Prvih deset godina sam plaćala penziono i socijalno osiguranje, a kada me je država prihvatila, sve je ona plaćala. Ja sam dobila i status istaknutog umetnika, tako da sam prvu penziju dobila sa 35 godina radnog staža i 55 godina života. Država je videla koja sam sva priznanja dobila, to sam i priložila – ispričala je legenda narodne muzike.

2 COMMENTS

  1. Koji je osnov za nacionalnu penziju, čime je to Srbiju zadužila, šator neki vašar za 13 jul…..

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here