Lepi nokti u nekoliko poteza

0

Isprobajte ovih deset jednostavnih saveta kako biste lakše postigli i održali željeni izgled predivnih noktiju.

 

1. Osobe koje vole da gule lak sa noktiju, bez acetona (kao na primer kad nemate odstranjivač laka ili kad ste osetili da je lak "napukao“) odmah treba da prestanu sa time. Guljenje ili kidanje laka može sa nokta da skine njegov površinski sloj, zbog čega će postati krhki i lomljivi.

 

2. Sezona gripa je u punom jeku i svi smo oprezniji što se higijene tiče, pa tako i češće peremo ruke. To je u redu, samo nemojte da posle pranja zaboravite da na ruke nanesete hidratantnu kremu kao bi koža bila hidrirana a nokti fleksibilni.

 

3. Grizete nokte? Najbolji način da odmah prestanete je nedeljni profesinalni manikir. Kad ste uložili svoje vreme i novac u manikir, razmislićete dva puta pre nego što ih izgrizete. Pomažu i preparati za nokte koji se namažu ili nalakiraju, a koji imaju grozan ukus, pa nećete imati želju da ih grizete.

 

4. Svake večeri u nokte i kožu utrljajte hidrantnu kremu ili ulje – maslinovo ili avokado. Nekoliko kapi ulja možete dodati u toplu vodu, a to vam može poslužiti kao hidrantni tretman.

 

5. Sudove uvek perite sa rukavicama, a pogotovo ako perete kuhinju ili sanitarije. Većina sredstava za čišćenje (čak i kada piše da su za osetljivu kožu) sadrže hemikalije koje su štetne za vašu kožu i nokte.

 

6. Tamni lak može vremenom da požuti vaše nokte. Kako biste smanjili mrlje, nakon svakog skidanja laka nokte umočite u mešavinu tople vode i soka od limuna.

 

7. Najbolji način da sprečite zanoktice jeste da brinete o kožici oko noktiju i to svakog dana. Tu je, na prvom mestu, hidrantna krema, a važno je i da ih ne seckate makazicama već kožicu "gurajte“ prema korenu prsta posebnim nastavkom za uređivanje noktiju.

 

8. Svakog dana nokte kratko isturpijajte glatkom turpijom da biste izravnali ivicu i izbegli veće kidanje nokta. I UVEK turpijajte u jednom smeru, a ne napred-nazad, jer to slabi nokte, pa će pre da puknu.

 

9. Nabavite belu olovku za nokte. Redovno je koristite da bi vam nokti izgledali urednije. Što vam nokti budu lepše izgledali to će vam oni biti veći podsticaj da nastavite da ih negujete.

 

10. Pripazite malo na ruke dok nešto radite – na primer ako otvarate limenku sa pićem. Lepi nokti su dragoceni i treba da pazite na njih.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here