Lična arhiva
I deca poželela fotografiju sa "Vestima"

Istoričar dr Željko Dragić, poznati utemeljivač bratimljenja Bijeljine i Langenhagena, prijateljstva Rume i Berzenbrika i aktuelni potpredsednik udruženja Baraka 35 iz Osnabrika, boravio je nedavno u Novom Sadu i Bijeljini i, kako kaže, bio prijatno iznenađen kada je na kioscima ugledao “Vesti” i to nam je odmah javio.

– Baš lepo da ni ovih nekoliko dana u glavnom gradu Vojvodine neću biti bez mojih omiljenih novina koje u Nemačkoj redovno čitam. Novi Sad je ove godine evropska prestonica kulture pa je prava stvar da su na licu mesta i “Vesti”. Otkrio sam ih kad sam sa ćerkicom Gretom pošao da posetim Jelenu Hohnjec Nikitović i Nikolinu Đukić s kojima sam se sprijateljio tokom bratimljenja Bijeljine i Langenhagena – navodi Dragić.

S obzirom na to da prijateljstva treba da nastave mlađe generacije, njih troje su poveli u šetnju svoju decu.

– Moja Greta (4) i njihovi Mijat (5) i Hana (4) su se igrali dok smo mi radoznalo prelistavali “Vesti”, ali kad su primetili da se s “Vestima” fotografišemo, to isto poželeli su i oni. Naravno da smo im rado ispunili tu želju, jer će mali prijatelji morati da nauče da budu dobri ljudi i vole Srbiju, a to će im sa ćirilicom i “Vestima” biti puno lakše – piše Dragić i pozdravlja naše čitaoce i redakciju.