Lepote Srpske i Crne Gore

0
Štand Republike Srpske
 

Na štandu su, između ostalih, bile prisutne agencije Zepter Pasport i Ars, ali i turističke organizacije Banjaluke i Prijedora, a predstavljeni su i Višegrad, Banja Vrućica, Trebinje.

– Vidimo da veliki broj Austrijanaca prepoznaje destinacije u RS – konstatovala je Ana Lakić iz TORS.

Ona je kazala da je prve dve godine zabeležen rast broja turista iz Austrije, a da je prošle godine bilo manje zbog katastrofalnih poplava.

RS se predstavila i na glavnoj bini Ferien 2015. narodnim igrama, koje je izveo SKUD "Karađorđe" iz Beča, kao i vinom.

O RS i njenim potencijalima prisutne je informisao šef Predstavništva RS u Beču Mladen Filipović.

Čarteri za Tivat

Kako je već sada utvrđeno iz Beča za Tivat tokom leta Montenegro erlajnz leteće u 17.40. Prema rečima direktora predstavništva Montenegro erlajnza u Beču Zorana Radunovića dogovoren je i veliki broj čarter letova iz Salcburga i Graca za Tivat. Takođe su okončani, kako je dodao, i pregovori o čarter letu u oktobru iz Beča na fudbalsku utakmicu austrijske i crnogorske reprezentacije.

Statistika

Prosečan budžet Austrijanaca za letnji odmor je 2.200 evra. Porodice za svoje putovanje troše u proseku 2.400 evra, parovi oko 2.100, a oni koji sami odlaze na odmor troše 1.300 evra. Prosečni letnji odmor Austrijanaca traje devet dana.

Štand Crne Gore organizovala je Turistička organizacija Crne Gore (TOCG) u saradnji sa Montenegro erlajnzom. Na štandu su predstavljeni turistički potencijali Crne Gore, između ostalih Budva, Kotor, Tivat.

Sajmu je prisustvovala i direktorka TOCG Željka Radak-Kukovičić, koja je ovu manifestaciju iskoristila za više sastanaka sa agencijama zainteresovanim za Crnu Goru.

Montenegro erlajnz na sajmu je predstavio jednu novinu tokom iduće letnje sezone.

Iz Beča u periodu od 15. juna do 15. septembra svakog utorka saobraćaće avion do Tivta. Ovo je prvi put da će putnici imati priliku direktno iz Beča da putuju do ovog dela Crnogorskog primorja.

Ovogodišnja zemlja partner Ferien 2015. bio je Tajland, a region-partner, austrijska pokrajina Tirol.

SKUD "Karađorđe" sa Mladenom Filipovićem na štandu RS

Pošto se Sajam smatra uvodom u sezonu bukiranja tur-operater TUI analizirao je ponašanje Austrijanaca.

Prema tom istraživanju se jasno vidi da Austrijanci veoma rano planiraju letnji odmor, pri čemu koriste veliku ponudu i aranžmane koji su jeftiniji kada se rano kupe.

Najradije Austrijanci na letnji odmor odlaze u julu i avgustu, a zatim slede jun i septembar, dok septembar najviše koriste za odmor parovi ili osobe koje same putuju, a jun mlade porodice.
Među prve četiri destinacije Austrijanaca za letnji odmor su Španija, Grčka, Turska i Egipat.
Na prvom mestu kod porodica je Turska, zatim sledi Grčka, pa potom Španija, dok oni koji sami putuju najradije odlaze u Španiju, kao i parovi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here