Tanjug/AP Photo/Jon Super
Radost Leroja Sanea

Leroj Sane je novi fudbaler Bajerna iz Minhena. Klub sa Alijanc Arene ozvaničio je transfer najvećeg pojačanja, koje stiže iz Mančester Sitija.

Sane je reprezentativac Nemačke i za Bajern je potpisao petogodišnji ugovor, nakon što je prošao lekarske preglede i stavio paraf na ugovor.

Sane će se treneru Hansiju Fliku staviti na raspolaganje već od naredne nedelje, kada počinju pripreme Bajerna za novu sezonu.

On je zvanično drugo pojačanje Bajerna u ovom prelaznom roku, nakon što je prethodno u klub stigao 18-godišnji talenat PSŽ-a, Tangi Nianzu Kuasi, koji igra na poziciji štopera.

– Bajern je veliki klub sa velikim ciljevima, a ti ciljevi mi ujedno i odgovaraju. Radujem se novom izazovu i jedva čekam da treniram sa ekipom. Znam Hansija Flika još iz mlade reprezentacije, tamo smo imali jako dobre odnose. Želim da osvojim što više trofeja sa Bajernom, a Liga šampiona je glavni prioritet – poručio je Sane za klupski sajt.

Sane će u Bajernu imati ugovor od 22 miliona evra godišnje, što je gotovo duplo u odnosu na ono što mu je nudio Siti za trogodišnji novi ugovor. Sane je odbio da produži saradnju sa Sitijem, pre nego što je odlučio da se vrati u Bundesligu.

Bajern je za obeštećenje platio 49 miliona evra, ali uz klauzule transfer dostiže vrednost od 60 miliona evra, a Siti će imati i 10 odsto od naredne prodaje Sanea.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime