commons.wikimedia/Dima73
Leskovac

Kod šezdeset osoba sa teritorije grada Leskovca je u poslednja 24 sata potvrđen koronavirus, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje.

U poslednja 24 sata  stiglo je 250 rezultata, za grad Leskovac 229 , iz laboratorije Vatreno oko i  Veterinarski institut Niš. Od toga 64 rezultata su pozitivna.

Sem Leskovca, dve osobe su pozitivne na teritoriji Medveđe i po jedna iz Bojnika i Lebana .

Među novopotvrđenim slučajevima je 49 penzionera, 11 zaposlenih i četiri nezaposlene osobe.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je juče  da su u Ustanovi za odrasle i starije u Leskovcu 43 korisnika pozitivna kao i četiri zaposlene osobe.

U ovoj ustanovi ima ukupno 170 korisnika i 99 zaposlenih.

Na osnovu rezultata koji su uzeti juče, od 92 testirana korisnika, 43 su pozitivna i od 71 zaposlenog njih četiri ima covid 19.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je i da je ministar Zoran Đorđević naložio da se pokrene disciplinski postupak i krivična prijava protiv zaposlene u Ustanovi za odrasle i starije u Leskovcu za koju postoji osnovana sumnja da je dovela u opasnost od zaražavanja zaposlene i korisnike, nesavesnim radom u službi, saopšteno je danas.

U saopštenju se navodi da ona direktoru ustanove nije prijavila da je bila u kontaktu sa osobom za koju je znala da je zaražena i dolazila je na posao, a tek po nalogu epidemiologa da se i ona testira i izoluje, zaposlena je ceo slučaj prijavila direktoru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here