Lete “selektorske glave”: I Safet Sušić dobio otkaz

0

Koštao ga poraz u Haifi: Safet Sušić
 

Članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH jednoglasno su odlučili da raskinu ugovor sa Sušićem. Sušić je, kako prenose bosanski mediji, želeo da ostane na klupi reprezentacije.

 

Bosna i Hercegovina je loše počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, pošto posle četiri odigrana kola ima samo dva boda i pretposlednja je na tabeli Grupe B.


Navijači BiH Sušiću: Ako si ti trener, Ekrem Jevrić je pevač

 

Sušićeva sudbina zapečaćena je u Haifi, gde su fudbaleri BiH izgubili od Izraela 3:0. Prethodno su izabranici Safeta Sušića poraženi su u Zenici od Kipra (2:1), a potom su upisali dva remija, protiv Velsa u Kardifu i Belgije na Bilinom Polju 1:1.

 

Sušić je BiH vodio na 49 utakmice i ostvario učinak od 23 pobede, devet remija i 17 poraza, a ove godine je postao prvi selektor koji je reprezentaciju Bosne i Hercegovine odveo na neko veliko fudbalsko takmičenje – Svetsko prvenstvo u Brazilu.

 

Reprezentacija BiH se sa Mundijala vratila već posle grupne faze, ali je i pored toga Sušić tada dobio podršku Izvršnog odbora Saveza i novi dvogodišnju ugovor.

 

Međutim, pošto su sada minimalne šanse za plasman na smotru najboljih evropskih selekcija, članovi Izvršnog odbora su odlučili da je najbolje rešenje odlazak Sušića sa funkcije selektora, piše portal klix.ba.

 

Loši rezultati prethodne nedelje koštali su mesto selektora Dika Advokata (Srbija) i Klaudija Ranijerija (Grčka).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here