Printscreen: Youtube/ Будокан Харьков
Duško Todorović

Srpski borac slavio je protiv Amerikanca Makija Pitola tehničkim nokautom u prvoj rundi, pa sada u profesionalnim mečevima ima skor od 11 pobeda (7 KO, 3 sabmišna) i 2 poraza.

– Osećaj je zaista sjajan posle pobede, naročito imajući u vidu da sam u poslednje dve borbe poražen. Imao sam mnogo poteškoća dok sam se pripremao za ovu borbu i činjenica da sam pobedio je sama po sebi fantastična. Znači mi što sam ovu godinu završio pobedom. Bila je ovo delikatna situacija – krajem jula me je udario automobil. Čovek me je pregazio dok sam bio na pešačkom prelazu. Prilično mi je uništio levu nogu. Znao sam da će me UFC zvati za borbu ubrzo, pa kada je ugovor stigao, i dalje nisam trenirao kako treba zbog problema sa stopalom. Nisam nikome govorio o tome, čak ni svojoj porodici. Samo je moja devojka znala. Bilo je zaista ludo – izjavio je posle pobede Duško Todorović.

– I dalje mi povreda nije skroz sanirana. Dok sam se zagrevao za borbu čuo sam da je nešto u nozi puklo… Ovo je luda situacija. Nisam se bojao, bio sam besan, tako sam ušao u borbu. I pre mi se događalo imam problema sa tim stopalom – ono bi oteklo, to bi trajalo nekoliko dana, pa bi se vratilo u normalu. Ali da se tako nešto dogodi neposredno pred ključnu borbu… Osećaj posle pobede je još bolji – kazao je srpski borac.

– Sada moram da se pobrinem za povredu. Rana je i dalje prilično sveža, zatvorila se pre možda mesec i po dana, bilo je sve to nedavno, nije naivno. Rana je bila duboka, vidi se i na snimku ove borbe. Automobil me je vukao po asfaltu nekoliko metara, a onda se zaustavio na mojoj nozi. Izašao je iz kola i počao da paniči i da me pita jesam li dobro. Ja sam mu rekao ‘Čoveče, pomeri kola, na nozi su mi!’ Nije mogao, pa je pokušao da duva. Lekar je rekao da su nekim čudom kosti ostale netaknmute, ali je meko tkivo bilo potpuno uništeno. Zarastanje rane bilo je jeziv proces, morao sam da pazim da se rana ne inficira i da je stalno previjam. Prvo moram ranu da saniram, onda ću videti kako ću dalje što se tiče novih borbi – ispričao je Todorović.

– Kada sam krenuo u rušenje, uhvatio mi je vrat u ‘giljotinu’. Bila je to dobra ‘giljotina’, moram da kažem, ali ništa što do sada nisam iskusio. Malo me je iznenadio jer nisam mislio da će tako braniti obaranje. Bio sam strpljiv, prilagodio sam se i iskoristio sam ono što smo svi znali – da sam bolji od njega kada smo u parteru – opisao je detalje meča Todorović.

Todorović sada u UFC ima dve pobede i dva poraza, a ostaje da se vidi ko će mu biti naredni protivnik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here