Odigrano je 5. kolo u šest grupa Lige Evrope, a u četiri je sve odlučeno posle večerašnjih utakmica. To se odnosi na to koje će dve ekipe iz tih grupa ići u šesnaestinu finala ovog takmičenja.

Lester je od ranije obezbedio prolazak u nokaut fazu, pa je Brendon Rodžers u Ukrajinu odveo kombinovan sastav. Zorja je to iskoristila i stigla do minimalne pobede, druge uzastopne posle one u Atini. U istoj grupi Braga je slavila protiv AEK-a i bodovno se poravnala sa „lisicama“, a sigurno je da ove dve ekipe idu među 32 najbolje.

Milan je šokiran na startu meča sa Seltikom na svom „San Siru“. Gosti su poveli posle velike greške Krunića, golom Rogića u 7. minutu, a već u 14. bilo je 0:2 posle pogotka Eduarda. Do poluvremena je Milan izjednačio, strelci su bili Čalhanoglu iz slobodnog udarca i Kastiljeho. U nastavku još dva gola domaćih, prvo je Hauge doneo preokret, da bi Dijaz, na asistenciju Norvežanina, postavio konačan rezultat. Tom pobedom Milan je obezbedio odlazak u narednu fazu, a tamo će mu se pridružiti i Lil nakon pobede nad Spartom iz Praga. Česi su poveli na severu Francuske, ali je ponovo zablistao Jilmaz i sa dva gola doneo trijumf Lilu.

Jedan gol bio je dovoljan Viljarealu da slavi na gostovanju u Turskoj protiv Sivaspora i tako osigura prvo mesto u grupi I. Makabi je poveo protiv Karabaga, ali nije sačuvao prednost, pa će prolazak u narednu rundu morati da overi u poslednjem kolu. Najviše pogodaka viđeno je u Lincu gde su LASK i Totenhem igrali 3:3. Bilo je mnogo preokreta, „pevci“ su poveli sa 3:2 u 88. minutu golom Dele Alija sa bele tačke, ali je Francuz Karamoko izjednačio u trećem minutu nadoknade. Sada je na prvom mestu grupe J Antverp koji je pobedio Ludogorec sa 3:1 i bugarskog šampiona stavio na nula bodova i posle 5. kola. Pored Belgijanaca u nokaut fazu ide i Totenhem.

Hit grupne faze je zagrebački Dinamo. „Modri“ su pobedili u Roterdamu golovima Petkovića iz penala i mladog Majera, pa su obezbedili prvo mesto u grupi K. Pored toga Zagrebčani su jedini tim koji nije primio gol u pet odigranih kola. Drugo mesto u grupi sada zauzima austrijski Volsberger koji je fantastičnim golom Vizingera slavio u Moskvi protiv CSKA. „Armejci“ su ovim porazom ostali bez šansi da se probiju u nokaut fazu. Za Volfsberger su u poslednjih 20 minuta igrali Joveljić i Rnić.

Sve je jasno i u L grupi, Hofenhajm je prvi, Crvena zvezda druga, a LIberec treći. Slovan je slavio u Gentu sa 2:1, ali je to bila pirova pobeda pošto im ni eventualni trijumf u poslednjem kolu protiv srpskog šampiona ne donosi prolaz dalje. Mara i Kačaraba su doneli dva gola prednosti Česima, ali je poraz Genta, koji je još bez osvojenog boda, ublažio Jaremčuk.

Grupa G:
AEK – Braga 2:4(1:3)
Zorja – Lester 1:0(0:0)

Grupa H:
Milan – Seltik 4:2(2:2)
Lil – Sparta 2:1(0:0)

Grupa I:
Karabag – Makabi T.A. 1:1(1:1)
Sivaspor – Viljareal 0:1(0:0)

Grupa J:
Antverp – Ludogorec 3:1(1:0)
LASK- Totenhem 3:3(1:1)

Grupa K:
CSKA Moskva – Volfsberg 0:1(0:1)
Fejnord – Dinamo Zagreb 0:2(0:1)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here