Ličko prelo usred Amerike

0

 

Gosti skupa bio je Dejan Radulović, konzul žeran Generalnog konzulata Republike Srbije, dr Ana Stanković, nefrolog iz Bostona i član Kraljevskog odbora princeze Katarine, njegovo preosveštenstvo vladika slavonsko-pakrački u penziji Sava, otac Savo Bosanac, brojni srpski biznismeni u Čikagu i mnogi drugi.

Prelo je počelo pesmom "Krajišnici, gdje ćemo na prelo", a zatim je usledila molitva. Petar Kutlić, predsednik Udruženja krajiških Srba Prelo, pozdravio je u svom govoru sve prisutne goste, a njima se potom obratio i konzul Radulović i dr Ana Stanković.

Program je počeo kazivanjem pesama "Liko moja" i "Krajina, to smo mi", a usledilo je prikazivanje običaja, ličkog prela, plesova, pevanje pesama iz Like i ličkog kraja.
Desetogodišnja Valentina Uzelac otpevala je nekoliko pesama, a program je nastavljen nastupom folklornih grupa Božur iz Čikaga i folklorne grupe Nova Gračanica. Goste je zabavljao bend iz Klivlenda i pevačica Milana Aničić iz Čikaga, kao i glumac Milenko Šišarica iz Čikaga. Takođe je organizovana i tombola sa lutrijom.

Stotine Krajišnika zabavljalo se do duboko u noć, a svi gosti pohvalili su domaće specijalitete i bogatu trpezu koju su priredili organizatori.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here