EPA/Boris Pejović
Dritan Abazović

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić tvrdi da su vlada i njen potpredsednik Dritan Abazović ucenjeni od lidera DF-a Andrije Mandića i Milana Kneževića, kao i da je lider URA prekršio zakon kada je uticao da se preinači odluka sudije za istrage o puštanju iz pritvora navodnih članova “kavačkog klana”.

– Ti postupci su bili van običajenih normi i zakona. Abazović je napravio ozbiljnu štetu. Prvo je kršio zakon, nema na to pravo, nema pravo čak i da nema podele vlasti. Ne sećam se da je iko ovako prešao granicu. Došlo je do ozbiljnog poremećaja, to ne sme da se radi i baš me čudi mlaka reakcija javnosti, poslanika… – rekao je Katnić.

On je na konferenciji za novinare rekao da je nedopustivo da se izvršna vlast meša u rad sudstva i precizirao da je Abazović time prekršio zakon, ali nije počinio krivično delo.

Katnić tvrdi da je Abazović promenio ponašanje prema SDT-u, odnosno da je, kako kaže, do februara imao podršku potpredsednika vlade, a da se posle sve promenilo.

– Vlada Crne Gore i njen potpredsednik su ucenjeni, to vidi svako ko želi u Crnoj Gori. On je meni pružao bezrezervnu podršku kao GST, SDT-u i SPO-u. To sam javno iznosio i to on nije demantovao. I tako je trebalo da deluje – rekao je Katnić, preneli su podgorički mediji.

To je, prema njegovim rečima, trajalo sve dok o tome nije pregovorio javno.

– Da sam znao, ne bih. Onda su ga Andrija Mandić i Milan Knežević pozvali na raport, ucenili ga, i dali mu uputstva – tvrdi Katnić.

On je rekao i da bi procesuirao Mila Ðukanovića i nekadašnjeg premijera Igora Lukšića po pitanju Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP), ako bi postojala sumnja da su počinili krivična dela.

– Optužnica za KAP biće brzo podignuta, ali se novac, nažalost, ne može naplatiti – rekao je Katnić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here