EPA/Marijan Murat

Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, primio je danas u Sarajevu predstavnike kompanije “Lidl”, izvršnog direktora Deana Suneka i voditelja sektora Marjana Mikovića, a naglašeno je da bi nemačka kompanija u budućnosti mogla da otvori 2.000 novih radnih mesta u Bosni i Hercegovini.

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, na sastanku je istaknuta zainteresovanost kompanije “Lidl” za poslovanje na tržištu BiH, što je vidljivo kroz pripremne radove na izgradnji logističkog centra u blizini Sarajeva.

“Predstavnici kompanije informisali su ministra Košarca o ambicioznom planu da u narednih nekoliko godina prodajni objekti kompanije ‘Lidl’ budu prisutni u gradovima i opštinama u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, koji imaju više od 30.000 stanovnika”, naglašeno je u saopštenju.

Kako je istaknuto, Košarac i predstavnici kompanije “Lidl” posebno su se fokusirali na pitanje zastupljenosti domaćih proizvoda u prodajnim objektima ove kompanije.

– Osim mogućnosti za nova zapošljavanja, smatram da je od ključne važnosti da u narednom periodu razgovaramo o tome na koji način i u kojem procentu će biti zastupljeni proizvodi iz Republike Srpske i Federacije BiH. Moj stav je da domaći proizvodi moraju na adekvatan način biti zastupljeni u svim trgovačkim centrima i na tome ću insistirati – naveo je Košarac.

On je rekao da je ohrabrujuća iskazana spremnost kompanije “Lidl” da proizvodi iz Republike Srpske i Federacije BiH budu na odgovarajući način pozicionirani u njenim trgovačkim marketima, u skladu sa standardima ove kompanije.

– Kompanija “Lidl” prepoznatljiva je na svetskom i evropskom tržištu, a prisutna je i na regionalnim tržištima poput Srbije i Hrvatske. Raduje me njihovo opredeljenje i spremnost da u budućnosti posluju u Republici Srpskoj i Federaciji BiH – naveo je Košarac.

Podsetimo, iz “Lidla” su do sada stizale brojne informacije, poput one iz septembra prošle godine, kada je rečeno da ulažu u moguće filijale i skladišta u BiH.

“U tom kontekstu, već smo popunili relevantna slobodna radna mesta i aktivno tražimo dodatne zaposlene kako bismo dodatno proširili postojeći tim na licu mesta”, rečeno je tada “Nezavisnim novinama”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here