Lids startovao pobedom u plej-ofu prvi put posle 1987 (VIDEO)

0
twitter.com/LUFC
Kemar Ruf, jedini strelac, na meču s Derbijem

Počelo doigravanje za trećeg putnika u Premijer ligu: Derbi – Lids 0:1, Aston Vila – Vest Bromvič Albion 2:1.

U drugom razredu engleskog fudbala krenuo je plej-of. Norič kao pobednik u Čempionšipu i Šefild junajted kao njegov prvi pratilac direktno su se plasirali u najbolje društvo, a timovima od trećeg do šestog mesta ostalo je da se bore za još jednu kartu.

U prvom meču danas igran je gradski okršaj u Birmingemu između domaćina Aston Vile, petoplasirane u osnovnom delu, i Vest Bromvič Albiona, koji je završio na jednom mestu iznad nje. Gosti su poveli u 16. minutu, ali se Vila park radovao pobedi pogotkom iz penala u 79. Revanš je u utorak.

Na Prajd parku u Derbiju domaćin Kaunti, šesti u ligi, dočekao je trećeplasirani Lids, koji je pobedio pogotkom napadača Kemara Rufa u 56. minutu. Sledeći trenerski okršaj proslavljenog engleskog reprezentativca Frenka Lamparda (Derbi) i Argentinca Marsela Bijelse (Lids) biće u sredu.

Uspešniji idu na Vembli da u jednoj utakmici 27. maja odluče ko će u Premijer ligu.

Lids, inače, nikada se nije probio u viši stepen takmičenja igrajući u plej-ofu, a sada je učesnik peti put. Bezuspešno je 2008. i 2009. pokušao da se iz treće lige vrati u drugu, a 2006. i 1987. iz druge u prvu. Pre 32 godine jedini je put prethodno krenuo pobedom. Savladan je bio Oldam (1:0), a da Lids ode u finale presudio je njegov gol u gostima uprkos porazu u revanšu (2:1). U finalu je poklekao protiv Čarltona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here