Liga šampiona: Radnički siguran protiv Galatasaraja

0

 

Radnički je još ranije obezbedio plasman na završni turnir, a danas je igrao u oslabljenom sastavu: bez prva dva centra, Borisa Zlokovića i Miloša Korolije, koji su povređeni, kao i najiskusnijeg igrača Aleksandra Ćirića, koji se razboleo uoči utakmice.

 

Galatasaraj je prvi poveo, golom Slobodana Nikića, ali to je bilo sve što je uspeo da uradi večeras, pošto je Radnički odmah preokrenuo i do kraja meča nije ispuštao vođstvo, koje se pred kraj uvećalo na šest golova prednosti – 13:7.

 

Po dva gola za Radnički su dali Boris Popović, Srđan Vuksanović, Miloš Miličić, Ivan Basara i Đorđe Filipović, a po jedan Damir Burić i Đorđe Šormaz. Najefikasniji u Galatasaraju su bili Slobodan Nikić i Vjekoslav Pasković sa po tri gola, dok je dvostruki strelac bio Džesi Smit.

 

Trener Radničkog Uroš Stevanović je rekao posle utakmice da je zadovoljan urađenim.

"Najvažnije je da smo pobedili. Bilo je veoma teško motivisati igrače, a stigao nas je i umor od utakmice sa Zvezdom. Sve vreme smo vodili i držali utakmicu pod kontrolom, ali smo tek u poslednjoj četvrtini uspeli da se odvojimo na razliku koja i jeste između ove dve ekipe", rekao je Stevanović.

 

Trener Galatasaraja Petar Kovačević je istakao da nije nezadovoljan uprkos
porazu.

"Nismo imali rezultatskog imperativa u ovoj utakmici, želeli smo samo da se prikažemo u pravom svetlu. Bili smo egal protivnici u određenim delovima utakmice, ali je presudan bio kvalitet. Radnički je ipak mnogo bolji od nas i želim mu mnogo uspeha na završnom turniru", rekao je Kovačević.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here