Lil je šampion Francuske, jer je u nedelju uveče u utakmici odluke pobedio Anže u gostima rezultatom 2:1 i tako četvrti put u klupskoj istoriji osvojio trofej prvaka.

Sa druge strane, Pari Sen Žermen nije uspeo, iako je bio apsolutni favorit. Nejmar je večeras protiv Bresta neverovatno promašio penal, ali i bez obzira na to – pobeda nije donela Parižanima trofej.

Za sve su se pitali Lil i njegov lider – neverovatni Turčin Burak Jilmaz, koji je sa 35 godina sa saigračima osvojio Ligu 1 ispred Pari Sen Žermena, kome za veliki trofej ove sezone nije bio dovoljan ni tim ukupno vredan 828 miliona evra!

Jilmaz je tako za manje od godinu dana u klubu ispisao istoriju kluba. Stigao je prošlog leta iz Bešiktaša i dao čak 18 golova, uključujući i večerašnji iz penala, za tri boda i titulu.

A došao je u Lil bez obeštećenja!

Naravno, ovo je pre svega timski uspeh Lila, na čelu sa trenerom Kristofom Galtjeom, koji je 2018. sačuvao tim od ispadanja, 2019. je bio vicešampion, a 2021. je doneo titulu stadion Pjer Oro, posle 10 godina.

Naravno, ovo je pre svega timski uspeh Lila, na čelu sa trenerom Kristofom Galtjeom, koji je 2018. sačuvao tim od ispadanja, 2019. je bio vicešampion, a 2021. je doneo titulu stadion Pjer Oro!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here