EPA
Linda Evanđelista

Pre tri nedelje isplivao je skandal kada je nekolicina žena optužila za silovanje i seksualne napade bivšeg muža Linde Evanđeliste, Žeralda Mariju. Napadi na nekada prvog čoveka agencije Elit potresli su modnu industiju.

Manekenka je sada rešila da prekine ćutnju i javno podrži žene koje su odlučile da javno govore o svom traumatično iskustvu. Ona se odlučila na taj korak zbog sopstvenog iskustva dok je bila u braku sa njim.

– Tokom našeg braka nisam znala ništa o ovim optužbama tako da nisam mogla da pomongem svim tim ženama – požalila se 55-godišnja manekenka u intervjuu britanskom Guardian’s Weekend.

– Slušajući ih i sada i na osnovu mog ličnog iskustva, mislim da govore istinu – rekla je Evanđelista i dodala da je divi trima manekenkama i novinarki koja se infiltrirala zbog hrabrosti da prijave zbog svega što su preživele zbog njenog bivšeg muža.

– Srce mi se slama, divim im se što su odlučile da govore – dodala je bivša manekenka koja je bila u braku sa direktorom čuvene modne agencije od 1987 do 1993. godine.

Krajem septembra tri bivše manekenke Keri Otis, Džil Dod i Eba Klarkson i novinarka Lisa Brinkvort, koja je pre više od 20 godina glumila manekenku da bi istražila navodne seksualne napade, podnele su tužbu zbog seksualnog nasilja protiv maloletnica koje su tada imale 17,19 21 godinu.

Tuženi je kategorički negirao optužbe u kratkom odgovoru za Sunday Times, ali je francusko tužilaštvo otvorilo preliminarnu istragu protviv njega.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here