TIZI - Transfer novca u Srbiju
TIZI - Transfer novca u Srbiju

Šaljete novac u Srbiju?

  • 1.
    Napravite nalog
  • 2.
    Registrujte primaoca
  • 3.
    Izaberite doznaku za kupovinu
  • 4.
    Unestite vaše podatke za plaćanje
  • 5.
    Pošaljite novac i pratite transfer
Mobilna aplikacija za slanje novca u Srbiju

Preuzmite TIZI mobilnu aplikaciju

  • Preuzmite TIZI mobilnu aplikaciju sa Gugl prodavnice
  • Preuzmite TIZI mobilnu aplikaciju sa Aple prodavnice
  • Preuzmite TIZI mobilnu aplikaciju sa Huawei prodavnice

Brzo i lako pošaljite novac u Srbiju

Brzo i lako

Pošaljite novac u par minuta sa bilo kog vašeg uređaja.

Pouzdano i sigurno pošaljite novac u Srbiju

Pouzdano i sigurno

Transakcije su u skladu sa najboljim međunarodnim sigurnosnim standardima.

Trenutno slanje novca u Srbiju

Na vreme

Trenutno slanje doznaka i preuzimanje novca za vaše primaoce.

Najčešće postavljana pitanja
  • Šta je TIZI?

    TIZI je prvi domaći internet portal za transfer novca Banke Poštanska štedionica a.d., Beograd, preko koga se vrši slanje novca iz inostranstva primaocu u Republici Srbiji. Slanje novca se obavlja zaduženjem platne kartice pošiljaoca. Nakon zaduženja platne kartice pošiljaoca, primaocu su sredstva dostupna za samo nekoliko minuta i to na dva načina: direktnom uplatom na račun primaoca kod Banke Poštanska štedionica a.d., Beograd ili isplatom u gotovom novcu na najbližem šalteru Banke. Sredstva koja se prenose, primaocu se isplaćuju isključivo u dinarima.

  • Kako funkcioniše TIZI?

    Usluga slanja novčanih doznaka putem interneta predstavlja uslugu prenosa novca isključivo iz inostranstva u Republiku Srbiju.

    Uslugu slanja novca putem TIZI portala mogu koristi fizička lica, korisnici "Visa", "MasterCard" i "Union Pay" platnih kartica za internet plaćanja izdatih od strane inostranih pružaoca platnih usluga.

  • Kako da pošaljem novac?

    Prilikom prvog slanja novca, potrebno je izvršiti registraciju, a nakon toga registrovati vašeg primaoca. Pri slanju doznake, izaberite primaoca kom šaljete novac, željenu valutu i iznos doznake koju šaljete. Status transakcije možete da pratite u okviru liste transakcija na Vašem korisničkom nalogu.

    Prenos sredstava jedne ili više transakcija u korist primaoca je ograničen na 5.000 EUR (u dinarskoj protivvrednosti) na mesečnom nivou.

  • Kako se novac preuzima?

    Nakon uplate novca Banka obaveštava primaoca slanjem SMS-a na broj mobilnog telefona koji je prijavio pošiljalac u svojoj registraciji na TIZI portalu. Banka je u obavezi da primaocu omogući podizanje novčanih sredstva do kraja radnog dana u kome je obavljena platna transakcija.

    Ukoliko je primalac klijent Banke sredstva se prenose na otvoren tekući dinarski račun u roku od nekoliko minuta. Ostali korisnici uplatu novčanih sredstava preko TIZI portala mogu podići u bilo kojoj ekspozituri Banke.

    Radno vreme ekspozitura Banke možete proveriti na sajtu Banke www.posted.co.rs

  • Nisam dobio sigurnosni kod nakon registracije. Šta je potrebno da uradim?

    Molimo da proverite da li ste dobro upisali svoju email adresu prilikom registracije, odnosno ukoliko jeste, da li je poruka od TIZI sistema otišla u neželjeno sanduče (spam)

  • Kada se smatra transakcija slanja novca okončanom i šta se pojavljuje na TIZI portalu?

    Transakcija se smatra okončanom u trenutku kada primalac preuzme sredstva. U okviru liste transakcija pojaviće se status "uplaćeno na račun" (ukoliko primalac kom šaljete novac ima otvoren račun u Banci Poštanska Štedionica) ili status "isplaćeno primaocu" (ukoliko primalac nema otvoren račun u banci Poštanska Štedionica, već podiže novac u nekoj od ekspozitura Banke Poštanska Štedionica).

  • Novac sam poslao primaocu, ali on/ona nije dobila pomenutu SMS poruku sa brojem za identifikaciju transfera prilikom podizanja gotovine na šalteru Banke?

    SMS poruku sa brojem za identifikaciju transfera Banka šalje samo primaocima koji nemaju otvoren račun u Banci Poštanska Štedionica, već preuzimaju uplatu novčanih sredstava u ekspoziturama Banke Poštanska Štedionica. Ukoliko primalac ne dobije SMS poruku sa brojem za identifikaciju transfera, potrebno je da se pošiljalac ili primalac obrate našoj korisničkoj službi na: mail: tizi@posted.co.rs ili telefon: +381 11 20 20 292

  • Zaboravio/la sam lozinku i sistem mi izbacuje poruku „Korisničko ime ili lozinka nisu ispravni“?

    Ukoliko tri puta niste uspešno završili proces prijave upisivanjem ispravnog korisničkog imena i lozinke, vaš nalog je privremeno zaključan. Molimo da nas onda obavestite na mejl tizi@posted.co.rs kako bismo mogli da vam odblokiramo nalog.

  • Uspešno sam se registrovao na sajtu, ali prilikom kupovine doznaka dobijam poruku da transakcija nije uspešna ili da nije izvršena?

    Potrebno je da proverite sa bankom koja je izdavaoc vaše platne kartice (VISA, Masteracard ili UnionPay) da li korišćenjem iste imate mogućnost da izvršite kupovinu doznaka na TIZI portalu.

  • Koji kurs se primenjuje kada se transakcija prikazuje u valutama EUR,CHF,USD?

    Primenjuje se srednji kurs Narodne Banke Srbije od prethodnog dana koji je informativnog karaktera i može se minimalno razlikovati od kursa koji se primenjuje kod finansijske transakcije platne kartice kojom je izvršena uplata novca.

  • Da li kada se jednom registrujem na TIZI portal mogu ponovo da koristim nalog?

    Da, pomoću korisničkog imena i jednokratne lozinke bezbedno koristite svoj već dat nalog koji je zapamćen i koji možete izmeniti novim podacima.

  • Koliko je bezbedno korišćenje TIZI portala?

    TIZI portal posluje po međunarodnim standardima bezbednosti i poseduje sertifikate međunarodnih kartičarskih organizacija. Kao i u drugim kartičarskim transakcijama, zaštita podataka o korisnicima i karticama je po najvišim standardima sigurnosti plaćanja.

  • Koliko košta slanje novca u Republiku Srbiju preko TIZI portala?

    Za izvršenu uslugu prenosa novca pošiljalac je u obavezi da plati naknadu u skladu sa važećom Tarifom Banke. Precizan iznos naknade za slanje novca je prikazan pošiljaocu prilikom unosa iznosa za slanje. Banka naknadu naplaćuje odmah po prenosu sredstava pošiljaoca. Primalac nema nikakve troškove.

    Pogledajte iznose tarife naknada u okviru TIZI portala na stranici cene i naknade.

  • Imam otvoren račun u mts Banci, koja je sada deo Banke Poštanska štedionica. Da li mogu da primam sredstva iz inostranstva kupovinom doznaka na TIZI portalu direktno na svoj tekući račun koji počinje na 360?

    Samo primaocima sredstava koji imaju otvoren tekući račun u Banci Poštanska štedionica koji počinje na 200 biće uplaćena doznaka direktno na njihov tekući račun. Korisnici koji nemaju otvoren račun u Banci Poštanska štedionica, sredstva mogu podići na šalteru bilo koje ekspoziture Banke Poštanska štedionica.

  • Sva pitanja, komentare i sugestije možete poslati na Email tizi@posted.co.rs kako bismo zajednički unapredili uslugu.