www.mc.rs
Miodrag Linta

Predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocenjuje kao “besmislenu i apsurdnu” tvrdnju da je Vojska Republike Srpske 1995. godine počinila genocid u Srebrenici i ističe da zapadni centri moći moraju da promene politiku i pomognu da se utvrdi stvarna istina o stradanjima svih naroda u ratu devedesetih.

– Zapadni centri moći, ako zaista žele trajni mir i stabilnost i pomirenje u BiH, moraju da promene politiku i pomognu da se utvrdi stvarna istina o stradanju Srba i Bošnjaka i drugih naroda u Srebrenici i srednjem Podrinju, da se jednako poštuju sve nevino stradale žrtve iz proteklog rata i da svi oni koji su činili zločine treba da odgovaju pred licem pravde – naveo je Linta.

On smatra da je to propaganda zapadnih centara moći s ciljem da se u svetskoj javnosti dodatno opravda laž da su Srbi u odbrambeno-oslobodilačkom ratu u BiH bili agresori i zločinci, a Bošnjaci nevine žrtve koje su vodile oslobodilački rat. Linta u saopštenju dodaje da izjave najvažnijih svedoka o događajima o Srebrenici u medijima i na suđenjima u Hagu jasno pokazuju da je cilj bio, ne da se utvrdi istina, već da se ispričaju što ekstremnije priče o stradanju Bošnjaka od strane Vojske Republike Srpske.

Linta ističe da je veoma važno da se u međunarodnoj i domaćoj javnosti stalno ponavlja nesporna činjenica da se Srebrenica ne može svesti samo na 1995. godinu i da su muslimanske snage, na čelu sa Naserom Orićem, od 1992. do 1995. godine izvršile brutalne zločine nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima i zapalile i opljačkale veliki broj srpskih sela i zaseoka u srednjem Podrinju.

Dodaje i da za ubijanje Srba u Srebrenici u srednjem Podrinju niko nije osuđen pred Haškim tribunalom i da je jasno da su Međunarodni sud pravde u Hagu i Haški tribunal imali zadatak da sude samo srpskom narodu.

U pitanju su, kaže, političke presude koje nemaju veze sa istinom i događajima na terenu.

5 COMMENTS

  1. Pa zapadnjaci to namjerno forsiraju da opravdaju svoj ratni zlocin protiv Srba u BiH i Srbiji. Srbi su opet skupo platili svoju slobodu jer su bili ponovo na meti novih ustasa /hrvati+muslimani/ koji su mislili da ce i ovog puta kao i 1945 proci nekaznjeno.

  2. SA TAKOM POLITIKOM NIKAD NECETE UCI U EVROPSKU UNIJU. BICETE SLEPO CREVO NA KOJEM CE SE SVI OGRADJIVATI OD VAS I OD VASE POLITIKE.

  3. Nije cudo sto negirate sami sebe i sto negirate celi svet, pitanje jestel vi toliko zalutali sa tom propagandom i tom mrznjom . Dugo u dugo vi necete biti deo savremenog sveta i zivecete u Lazima.

  4. Naravno da ste trebali identifikovati i pokažnjavati zločine, ovako se njihov zločin prenosi na cijeli narod, a zločinci su i dalje bez kazne.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here