commoswikipedia.org/Medija centar Beograd
Miodrag Linta

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocenjuje kao skandaloznu ali očekivanu presudu Visokog prekršajnog suda u Zagrebu da Marko Perković Tompson uzvikivanjem ustaškog pozdrava “Za dom spremni” na početku srbomrzačke pesme “Boj na Čavoglave” nije prekršio zakon.

“Visoki prekršajni sud je svojom anticivilizacijskom presudom samo potvrdio nespornu činjenicu da hrvatsko pravosuđe aktivno doprinosi potpunoj rehabilitaciji ustaškog pokreta i genocidne Nezavisne države Hrvatske”, naveo je Linta u izjavi koju je dostavio medijima.

On je naveo i da je dobro poznato da “ustaški pevač Marko Perković Tompson, koji je pevao i o klanju Srba, ima punu podršku HDZ-a i hrvatske vlasti koja izdvaja stotine hiljada evra na godišnjem nivou za finasniranje njegovih koncerata širom Hrvatske.

“Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović smatra ustašu Tompsona velikim patriotom i njenim omiljenim pevačom. Otvoreni ustaša Tompson je ikona i idol i hrvatskog premijera Plenkovića i fudbalske reprezentacije Hrvatske na čelu sa selektorom Zlatkom Dalićem i kapitenom Lukom Modrićem koji je po majsci Srbin i većine hrvatskog naroda”, naveo je Linta.

On ističe da presuda Visokog prekršajnog suda i mnoge druge činjenice samo potvrđuju očiglednu istinu da Hrvatska nije moderna i demokratska država, jer se u njoj ne poštuju univerzalne vrednosti, međunarodne konvencije, Ustav i zakoni. “Hrvatska je u suštini jedna šovinistička država u kojoj je dozvoljeno i legitimno iskazivati besnu mržnju i verbalno pretiti Srbima uzvikivanjem ustaškog pozdrava Za dom spremni i na mnoge druge načine, fizički napadati, šikanirati i premlaćivati Srbe, otimati srpsku imovinu i veličati ratne zločince bez kazne i posledica”, ocenio je Linta, te ponovio da mnoge činjenice pokazuju da Hrvatska nije sposobna da bude istinski demokratska država.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here