www.mc.rs
Miodrag Linta

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije, Miodrag Linta, danas je najoštrije osudio, kako kaže, sramnu i nerazumnu izjavu predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića da Srpska pravoslavna crkva tobože pokušava da čuva infrasturkturu velike Srbije, da ometa evropski put Crne Gore i opstruiše uspostavljanje pravne države.

“Ovo je jedan u nizu dokaza da režim Mila Ðukanovića vodi antisrpsku politiku koju je započeo postepeno od vremena Miloševića, a otvoreno antisrpstvo je postalo temelj Crne Gore nakon proglašenja nezavisnosti 2006. godine”, naveo je Linta u saopštenju dostavljenom medijima.

Tragičnim smatra činjenicu da, kako kaže, Milo Ðukanović svojim krajnje neodgovornim potezima i izjavama dodatno produbljuje podele, podiže tenzije i izaziva napetosti u Crnoj Gori, što, upozorava, može dovesti to nesagledivih posledica umesto da putem dijaloga i kompromisa radi na smirivanju situacije i jačanju mira i stabilnosti.

Linta ocenjuje kao duboko antievropski i anticivilizacijski predlog zakona o slobodi veroispovesti koje je usvojila Vlada Crne Gore i koji je namerno i specijalno usmeren protiv Eparhija crnogorsko-primorske i budimljansko-nikšićke.

“Cilj budućeg zakona jeste brutalni obračun sa Srpskom pravoslavnom crkvom i otimanje svetih hramova i njihovo proglašavanje za vlasništvo države a zatim ustupanje kanonski nepriznatoj tzv. Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi”, ističe Linta.

On je, kaže, uveren da nerazumni i neprijateljski plan Mila Ðukanovića da otima imovinu Srpske pravoslavne crkve neće uspeti jer to, kako kaže, neće dozvoliti velika većina naroda.

“Milo Ðukanović bezuspešno pokušava da ignoriše nespornu istinu da je Mitropolija crnogorsko-primorska vekovima stub pravoslavne vere i opstanka srpskog naroda na prostoru današnje Crne Gore i to će zauvek ostati”, poručio je Linta.

2 COMMENTS

  1. Još niste uspostavili pravnu državu.Sad vam smeta SPC.Jadni ste montenegrini,jadni da jadniji ne možete biti.Odričete se imena,postojanja,vere i tradicije.Srbi.Pa i vi ste Srbi.Samo ste 60-tih godina postali nacija ej nacija,mladja od onih koji su rodjeni kao Srbi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here