youtube.com/Novo jutro
Miodrag Linta

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocenio je kao “najbezočniju laž” izjavu predsednika Stranke demokratske akcije BiH Bakira Izetbegovića, da nije bilo masovnih zločina nad Srbima u proteklom ratu i da je broj stradalih Srba ukupno manji od broja stradalih Bošnjaka u jednom danu u Srebrenici.

Linta kaže da je cilj Izetbegovića i bošnjačke strane da negiranjem masovnih zločina nad Srbima u BiH da se opravda, kako je naveo, “lažni mit o Srbima kao agresorima i zločincima”.

Bakir Izetbegović je, smatra Linta, ovom izjavom po ko zna koji put pljunuo na brojne srpske žrtve i stao u zaštitu ratnih zločinaca iz reda bošnjačkog naroda.

“Brojne činjenice nedvomisleno pokazuju da je glavni krivac za rat bio Alija Izetbegović koji je odbio bilo kakav dogovor sa Srbima i bio spreman da žrtvuje mir za stvaranje unitarne i nezavisne Bosne i Hercegovine”, rekao je Linta u izjavi dostavljenoj medijima.

Prema njegovim rečima, Tužilaštvo i Sud BiH ne čine “gotovo ništa” da se procesuiraju ratni zločini nad Srbima, te poziva srpsko Tužilaštvo za ratne zločine da u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima počne da podiže optužnice protiv naredbodavaca i počinilaca ratnih zločina nad Srbima u BiH.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here