MN Press
Sava Lešić

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta najoštrije osuđuje izjavu potpredsednice Vlade Hrvatske iz reda Srba Anju Šimpragu koja se “pridružila kampanji laži koju protiv srpskog košarkaša i krajiškog Srbina Save Lešića i njegove porodice vode hrvatski mediji i veteranska udruženja uz podršku hrvatske vlasti”.

“Zagrebački ‘Jutarnji list’ je objavio huškački tekst s ciljem da se Sava Lešić predstavi kao nasilnik koji je tobože lupio šamar maloletnoj kćerki hrvatskog policajaca i veterana na putu Šibenik-Knin i koji je zajedno sa svojim bratom i ocem tobože fizički napao tog istog policajaca i njegovog sina u dvorištu svoje porodične kuće u selu Ramljane kod Knina!!! ‘Jutarnji list’ naravno nije kontaktirao Savu Lešića i članove njegove porodice da bi čuo njihovu stranu priče, navodi Linta.

“Takođe, u Dnevniku 2 Hrvatske radio-televizije (HRT) od 10. avgusta objavljen je skandalozan prilog čiji je cilj širenje mržnje prema prognanim Srbima koji tokom letnjih meseci dolaze u većem broju svojim kućama na području severne Dalmacije i šire. Autor priloga iznosi srbomrzačku tezu da se sukobi na kninskom području uvek događaju u istom razdoblju tj. tokom leta a da su učesnici incidentih situacija uvek isti, jasno misleći na prognane Srbe. To je potvrdio gradonačelnik Knina Marijo Ćaćić koji je izneo opasnu izmišljotinu da su krivci za incidente i sukobe lica koja ne žive u Kninu odnosno prognani Srbi koji preko letnjih meseci u značajnom broju dolaze da posete svoja imanja i bliže i dalje rođake”, dodaje predsednik Saveza Srba iz regiona.

“Predsednik Koordinacije veteranskih udruženja grada Knina Ante Anić-Kremić je izneo providnu laž da policajac i otac maloletne devojke nije gledao da li je Lešić Srbin ili nije već mu je tobože bilo važno što mu je dete bilo ugroženo. Policajcu i njegovoj maloletnoj kćerki je bila važna nacionalna pripadnost Lešića i članova njegove porodice što su jasno pokazali nazivajući ih četnicima i psujući im četničku majku. Na kraju priloga gore spomenuta Anja Šimpraga je osudila bez ikakvih dokaza Savu Lešića i pridružila se naručenoj hajci protiv njega”, ističe Linta.

“Sava Lešić je rođen u Kninu 1988. godine a proteran je sa porodicom i svojim narodom u zločinačkoj akciji ‘Oluja’. On je dao izjavu srpskim medijima iz koje se jasno vidi da su u autu bile dve devojke koje mu nisu dozvoljale da ih obiđe. Kada je to konačno učinio počele su da blicaju i provociraju dizanjem dva prsta jer su videle da je u pitanju auto beogradskih tablica. Sava je stao i zajedno sa suprugom izašao iz auta i prišao do njih. Maloletna devojka je počela da verbalno napada Savu i njegovu suprugu nazivajući ih četnicima a zatim je lupila šamar njegovoj supruzi i krenula da je čupa za kosu istovremeno preteći svojim ocem koji radi u kninskoj policiji. Posle incidenta Sava i njegova supruga su ušli u auto i krenuli ka porodičnoj kući u selo Ramljanje a devojke su ih pratile. Nakon pola sata, pred kućom Lešića su se pojavila dva automobila iz kojih su izašli otac i brat maloletne devojke. Otac, koji radi kao policajac, je pretio da će ih sve pobiti psujući im četničku majku. Zatim su on i njegov sin fizički napali Savu, njegovog brata, oca i majku koji su bili prinuđeni da se brane da bi sačuvali živu glavu. Iz izjave Save Lešića se može jasno zaključiti da je ispričao istinu o navedenom incidentu”, zaključuje Linta.

1 COMMENT

  1. Zle namjere hravatske države i velike većine hrvata su jasne ,
    Uraditi sve da se protjeraju preostali Srbi
    To je sistematski
    O tome nema potrebe diskutovati,
    Imovina Srba koja je oteta broji se u milijardama evra ,
    To treba da se sudom
    Radi, naravno međunarodnim ili UN,
    A hrvatske firme ne trebaju da posluju u Srbiji
    Baučite se već jednom poligočari
    Da je to jedini način
    Sačuvati Srbe
    ☦️🇷🇸☦️

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here