www.mc.rs
Miodrag Linta

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta najoštrije je danas osudio nove napade na Srbe na Kosovu i Metohiji, ističući da je reč o “nizu zločina iz mržnje prema Srbima koji su posledica politike terora koju sprovodi režim Aljbina Kurtija”.

– Aposlutno je jasno da je cilj Kurtija da protera preostale Srbe sa Kosova i Metohije i ostvari san albanskih šovinista o etnički čistoj teritoriji. Jedan od metoda jesu i teroristički napadi Albanaca na Srbe s namerom da se kod srpskog naroda na Kosovu i Metohiji stvori što veći osećaj straha i ugroženosti odnosno da nije moguć miran i normalan život za Srbe na svojim vekovnim ognjištima – naveo je Linta u saopštenju.

Poručio je da zapadni centri moći svojim ćutanjem ili nepreduzmanjem konkretnih mera “ohrabruju Kurtijev režim da svakodnevno sprovodi nasilje prema Srbima na Kosovu i Metohiji”.

Nakon što su juče, na Badnji dan, u Gotovuši kod Štrpca ranjeni srpski dečak i 21-godišnji mladić kada je na njih iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac, grupa Albanaca je protekle noći u Klokotu pretukla 18-godišnjeg Stefana Tomića iz Klokota dok se sa bratom vraćao s ponoćne Božićne liturgije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here