commoswikipedia.org/Medija centar Beograd
Miodrag Linta

Prošlo je gotovo 25 godina od završetka rata, a niko od naredbodavaca i počinilaca ovih stravičnih i svirepih zločina još nije kažnjen, poručio je predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta, na jučerašnjem obeležavanju godišnjice stradanja Srba u Skelanima, kod Srebrenice.

Linta je naglasio da nismo mogli da očekujemo pravdu u Haškom tribunalu jer se, prema njegovom viđenju, nije radilo o profesionalnom i nepristrasnom sudu, već o političkom, čiji je “cilj bio da sudi srpskom narodu na osnovu lažnih mitova i lažnih optužbi”.

– Dobro nam je poznato da srpski narod ne može da očekuje pravdu od Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, jer ni to nisu nepristrasne i profesionalne institucije, nego etnički motivisano pravosuđe – naveo je Linta.

On je istakao da kažnjavanje svih ratnih zločinaca, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost, jeste jedan od preduslova pomirenja između naroda na zapadnom Balkanu.

Kod Centralnog spomenika srpskim civilima i vojnicima u Skelanima juče je služen parastos za pokoj duša 305 nastradalih Srba iz ovog mesta i okolnih sela, koje su muslimanske snage ubile tokom rata u BiH, a njih 69 nastradalo je 16. januara 1993. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here