youtube.com/Novo jutro
Miodrag Linta

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta najoštrije je danas osudio odluku gradskog veća Bihaća da se u srpskom selu Lipa, u Federaciji BiH, uspostavi Prihvatni centar za migrante.

– Apsolutno je neprihvatljivo da se migrantski kampovi formiraju u srpskim naseljima kao što su Medeno Polje, Lipa ili bilo kom drugom na području Federacije BiH odakle su Srbi proterani. Namera gradske vlasti Bihaća i vlasti Unsko-sanskog kantona jeste da se pošalje jasna poruka malobrojnim srpskim povratnicima u Federaciji BiH da nisu dobrodošli i da se ponovo isele sa svojih ognjišta – naveo je Linta.

U saopštenju za javnost, on je dodao da je, pored toga, opravdana sumnja da „postoji plan pojedinih centara moći u Sarajevu da se migranti trajno nasele u srpskim naseljima u Federaciji BiH i da uzurpiraju srpsku zemlju i drugu imovinu“.

Linta je ponovo pozvao Ministarstvo spoljnih poslova Srbije da pošalje jasnu poruku zvaničnom Sarajevu da je nedopustivo da se migraniti naseljavaju u srpskim naseljima u Federaciji BiH.

On je pozvao i Savet ministara BiH u tehničkom mandatu da poništi odluku gradskog veća Bihaća.

– Potpuno je jasno da bi nasilno naseljavanje migranta u srpska naselja značilo još jedno u nizu kršenja Dejtonskog sporazuma i dodatno širenje nepoverenja između srpskog i bošnjačkog naroda – zaključio je LInta.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime