www.mc.rs
Miodrag Linta

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas da pucanje specijalaca kosovske policije ROSU na auto u kojem su se nalazila dvojica Srba, od kojih je teško ranjen Miljan Delević, predstavlja vrhunac terora Kurtijevog režima.

– Kurtijevi specijalci su kukavički izrešetali auto u zadnjem dijelu i tom prilikom su ranili Miljana Delevića u leđa, dok njegov suvozač Dušan S. pukom srećom nije ranjen ili još tragičnije, nije ubijen. Mučki napad na dvojicu Srba od strane pripadnika ROSU, sa namjerom da ih ubiju, desio se kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić – naveo je on.

Linta u saopštenju ističe da Srbija treba snažno da zahteva da se specijalne jedinice Kosovske policije povuku sa severa Kosova i Metohije jer je u suprotnosti sa važećim sporazumima.

– Kurtijevi specijalci svakodnevno demonstriraju silu, maltretiraju i provociraju srpski narod i izazivaju sve češće incidente s ciljem stvaranja panike i opšte nesigurnosti. Postoje mnogobrojni primeri da su pripadnici specijalnih snaga Kosovske policije sa automatskim puškama zaustavljali Srbe, ne samo na legalnim prelazima već i na nelegalnim punktovima, magistralnim putevima ili drugim mestima i pri tome su se ponašali krajnje bahato i agresivno – kazao je Linta.

Podseća da je bilo i dosta slučajeva fizičkog nasilja.

Linta navodi da je krajnje vrijeme da SAD i Evropska unija konačno nedvosmisleno osude nezakonito i nasilničko ponašanje Kosovskih specijalaca i pošalju jasnu poruku Kurtiju da svojim nerazumnim ponašanjem izaziva opšti haos na severu Kosova i Metohije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here