youtube.com/Novo jutro
Miodrag Linta

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta osudio je danas novi pokušaj Vlade Unsko-sanskog kantona da migranti iz Bihaća budu premešteni u srpsko povratničko selo Medeno polje kod Bosanskog Petrovca. On je istakao da je cilj te namere proterivanje srpskih povratnika i uzurpacija i otimanje srpske zemlje.

– Zbog toga je sasvim razumljivo veliko ogorčenje i nezadovoljstvo Srba na području opštine Bosanski Petrovac, ali i svih Srba koji su rodom i poreklom iz pomenute opštine, a koji žive u Republici Srpskoj, Srbiji i u trećim državama. Ne postoji nikakav opravdan razlog da se kontejneri i druga oprema premešta sa jedne lokacije na drugu – naveo je Linta, a saopštio Savez Srba iz regiona.

Pored toga, opština Bosanski Petrovac nema nikakve bezbednosne, zdravstvene i druge preduslove da prihvati migrante na svojoj teritoriji, dodao je Linta.

Takođe, daje punu podršku opštinskoj vlasti u Bosanskom Petrovcu koja je usvojila rezoluciju kojom se protivi smeštaju migranata u Medenom polju.

Linta apeluje na Savet ministara u tehničkom mandatu da odbije novi pokušaj Vlade Unskog-sanskog kantona o izgradnji Prihvatnog centra za migrante u Medenom polju.

– Jedino razumno rešenje migrantske krize u BiH jeste da se obezbedi pristojan smeštaj za migrante na području Bihaća. Ne sme se dozvoliti realizacija plana dela bošnjačkih političara da se migranti u narednom periodu koriste kao sredstvo pritiska na Srbe u opštini Bosanski Petrovac – ističe predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here