Srednji bloker odbojkaške reprezentacije Srbije Srećko Lisinac navodi da ih je na Svetskom prvenstvu savladao umor od loše organizacije i zato nisu došli do medalje.

Lisinac je vrlo kasno počeo da se bavi odbojkom i za kratko vreme uspeo da se popne na visoke grane:

– Dugo sam igrao fudbal. Preskočio sam pionirske i kadetske selekcije i pridružio se juniorima. Srećom, Ivan Petrović koji je trebalo da ide na Evropsko prvenstvo prvenstvo se povredio, a ja sam tad kao lošiji već otpao. Milan Džaković i Dragan Petrović su me povali kao trećeg srednjeg blokera i tako sam otišao na Evropsko prvenstvo.

Na Evropskom prvenstvu 2013. godine je proglašen za najboljeg blokera prvenstva na kom su “Orlovi” došli do bronze:

– Radom sa dobrim trenerima i u dobrim ekipama se vrlo brzo napreduje. Učio sam od starijih kolega na mojoj poziciji, upijao znanja od Podrašćanina i Stankovića. Imao sam sreće da igram za Srbiju kojoj je uvek cilj da ide do kraja i tako sam došao do izražaja.

Osam meseci posle četvrtog mesta na Svetskom prvenstvu, Lisinac “hladnije glave” daje svoje viđenje o rezultatu na tom takmičenju:

– Bili smo jako blizu. Odigrali smo vrlo dobro prvu i drugu grupu i sve je vodilo ka tome da ćemo se vratiti kući sa medaljom. Kada smo trebali da zadamo završni udarac, posustali smo. Mislim da su na to uticala i putovanja iz Bugarske do Italije. Proveli smo preko 30 sati u putu, dva leta, pa austobusi…  Namučili smo se u tim prelascima i lošom organizacijom. Poljaci i mi smo iz iste grupe trebali da se vraćamo – oni su imali direktan let iz Varne za Milano, a mi smo prvo išli u Burgas. Protiv Italije se osetio taj umor.

Reprezentacija će imati žestok raspored. Slede kvalifikacije za Tokio, Evropsko prvenstvo i Liga nacija. Kako sam ističe, u razgovoru sa selektorom su se odredila najbitniji turniri:

– Kvalifikacije za OI su prioritet za nas, jer smo prošle propustili. I to u godini kada smo osvojili Svetsku ligu, protiv Brazila, pobednika u finalu Igara. Čak je i kvalitet finala Svetske lige bio viši od onog u Londonu. Drugo je Evrposko prvenstvo, na pršlom smo bili bronzani. Želimo da pokažemo da smo među najboljima. Treće je Liga nacija. iskoristićemo je da se oporavimo od upala i sitnih povreda koje su nas mučile proteklih godina. Takođe, dobra provera za mlađe igrače.

 

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here