Aktuelni šampion Evrope i lider u Premijer ligi, Liverpul, krenuo je sa treninzima prvi put posle prekida 13.marta. Obavljeni su testiranja svih u klubu i čekaju tačan datum nastavka prvenstva u kojem treba da overe dugo očekivanu titulu šampiona Engleske.

Igrači su u protekle dve nedelje trenirali individualno, ali sada su počeli sa treninzima u grupama od po pet igrača.

– Na sedmom nebu sam. Oduvek sam govorio da ne želimo da požurujemo bilo šta, ali ne mislim da je to u pitanju. Radi se o prvom koraku, o treninzima sa održavanjem distance i radu sa pet igrača. Radimo sve što moramo, sve činimo da bismo sačuvali bezbednost svih. Ipak, cilj je da svi budu bezbedni, a da može da se igra fudbal. Radujem se radu sa momcima, ali čudno je to što ne možemo da budemo blizu jedni drugima. Videćemo, nadam se da će biti sve bolje, izjavio je Klop.

Jirgen Klop kaže da ga je ohrabrilo to što je video u Bundesligi i nada se da će i Premijer ligi biti primenjen sličan scenario.

– To je mali korak. Lično, mogu da kažem da je to pozitivna stvar, iako volim da sam kod kuće sa suprugom Ulom, ja sam fudbalski trener i želim da budem na terenu sa momcima. Sad mogu barem parcijalno da radim sa njima, pet po pet, tako da sam nestrpljiv. Fudbal je blizu povratka i to ohrabruje sve ljude. Nadam se da smo u Engleskoj sada na dobrom putu.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime