Fudbaleri Arsenala su posle penal serije pobedili Liverpul i osvojili Komjuniti šild.

Prvi trofej ove sezone pripao je fudbalerima Arsenala.

Oni su posle mnogo drame u 90 minuta uspeli da odigraju 1:1 sa Liverpulom, a do trofeja su došli posle penal serije i sasvim zasluženo osvojili Komjuniti šild 2020. godine.

Utakmica je počela nekako mirno i fudbaleri Liverpula su kontrolisali igru i imali nekoliko polu šansi, dok je Arsenal strpljivo čekao priliku na svojoj polovini terena.

Bilo je nekako čudno posmatrati utakmicu na potpuno praznom Vembliju, a prvo veliko uzbuđenje videli smo u 12. minutu utakmice, kada je Pjer Emerik Obamejang postigao jako lep gol za vođstvo Arsenala.

Do kraja poluvremena, Arsenal se dobro branio, a Liverpul nekako previše oprezno napadao pa nije bilo promene rezultata. U nastavku je odnos snaga bio maltene nepromenjen, Liverpul napada dok se Arsenal brani.

Kako je vreme odmicalo, tako je Arsenal delovao sve umornije i umornije, a Minamino je uspeo da ih kazni u 73. minutu susreta, kada je Liverpul stigao do izjednačenja.

Pošto nije bilo više golova do kraja utakmice, usledili su penali. Liverpul je prvi šutirao, pogodio je prvo Salah, a onda i Fabinjo, a to su lepo ispratili Nelson i Najls, da bi treći jedanaesterac za Liverpul promašio Bruster.

To je Arsenal shvatio kao poklon, pa je Sedrik doneo Arsenalu prednost, Minamino pogađa za izjednačenje, pa David Luiz pogađa i Kurtis Džons koristi šansu za 4:4, pa je sve palo na Pjer Emerika Obamejanga, koji se nije uplašio i pogodio za pobedu i prvi Arsenalov trofej u sezoni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here