Prvi put se u istoriji za trofej Superkupa bore dva engleska tima, a drugu godinu zaredom u Superkupu Evrope igraju timovi iz iste zemlje. Prošle su rivali dolazili iz Španije – Real Madrid i Atletiko.

 

U Istanbulu je posle regularnih 90. minuta bilo nerešeno – 1:1.

Prvi su do vođstva stigli igrači Čelsija iako je LIverpul imao više šansi ali i posed lopte.

Najbolju priliku u prvom delu meča imao je Mohamed Salah, igrao se 16. minut kad je Salah dobio loptu u prostor i u situaciji jedan na jedan šutirao u dobro postavljenog Kepu. Plavi su posle svega pet minuta uzvratili, Pedro je probio po levoj strani, šutirao snažno levom nogom i zatresao prečku.

Od 36. minuta Čelsi vodi sa 1:0, strelac je Olivije Žiru! Plavi su u nekoliko navrata pre pogotka ozbiljno pretili, a u ovoj situaciji Pulišić je sjajno proigrao Francuza iza leđa odbrane Crvenih.

Koji minut kasnije ponovo se zatresla mreža Adrijana, Pulišić je sa petnaestek metara pogodio bliži ugao, međutim, glavni sudija Stefani Frapar je poništila gol na signalizaciju pomoćnice zbog ofsajda pa se na predah otišlo sa golom prednosti za Čelsi.

Liverpul je izjednačio na 1:1, golom Sadija Manea u 48. minutu! Fabinjo je poslao loptu iza leđa odbrane, Firmino izbegao ofsajd zamku i proigrao Manea ispred istrčalog Kepe, pa Senegalcu nije bilo teško da zatrese praznu mrežu za odličan početak drugog dela.

U 84. minutu ponovo je Čelsi pogodio gol Redsa, ali ni on nije priznat zbog opravdane ofsajd pozicije. Ovoga puta rezervista Maunt je ostao iza odbrane Crvenih.

U nastavku je Liverpul poveo, ponovo je Mane strelac, a ponovo Roberto Firmino asistent, posle fenomenalnog duplog pasa u 95. minutu.

Imao je Ejbraham veliku šansu koji je nogom, uspeo da interveniše. Ipak, već u narednom napadu posle duela Adrijana i Ejbrahama, Stefani Frapar dosudila je penal. Žoržinjo je u 101. minutu rutinski izveo penal i doneo izjednačenje – 2:2.

Posle 120 minuta ostalo je 2:2, što znači da će se šutirati penali.

Prva serija Oba izvođača bila su sigurna. Firmino sa jedne i Žoržinjo sa druge strane

Druga serija Još jedan precizan penal. Fabinjo donosi novo vođstvo Liverpulu. Ali i Barkli izuzetno siguran za 2:2.

Treća serija Divok Origi, uz mnogo sreće, pogađa, iako je loptu na ruci imao Kepa, ali mu je prošla ispod ruke. Sa druge strane Mejson Maunt pogađa sam gornji ugao i vraća ravnotežu – 3:3.

Četvrta serija Ponovo Kepa na ruci imao loptu, ali šut Aleksandera Arnolda dovoljno snažan da završi u golu. Emerson šutira po sredini gola, ali se Adrijan bacio u stranu, tako da je 4:4.

Peta serija Salah rutinski donosi prednost Liverpulu u poslednjoj seriji. Adrijan brani Ejbrahamu za Superkup

Liverpul: Adrijan – Gomez, Matip, Van Dajk, Robertson – Fabinjo, Milner, Henderson – Okslejd-Čemberlejn, Mane, Salah

Čelsi: Kepa – Aspilikueta, Zuma, Kristijansen, Emerson – Kante, Žoržinjo, Kovačić – Pulišić, Pedro, Žiru

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here